Sursele citate au precizat că dintre cele 26 de persoane învinuite, 13 sunt angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, respectiv 12 poliţişti de la secţiille 25, 20, 22 şi 11 din Capitală şi un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Percheziţiile făcute de anchetatori în Capitală vizează patru firme de pompe funebre suspectate că ar fi dat mită unor poliţişti, dar şi unor angajaţi de la SMURD şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov.
UPDATE 09.00 - Poliţiştii primeau între 600 şi 700 de lei pentru fiecare caz anunţat. Opt poliţişti de la secţia 25 din Capitală şi doi de la Secţia 22 sunt audiaţi chiar în acest moment, pentru luare de mită.
Secretarul de stat în Sănătate, Raed Arafat, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că acţiunea din această dimineaţă vine ca urmare a unei sesizări formulate de Minister, după ce au existat mai multe cazuri în care cei de la pompe funebre ajungeau adesea la victime înaintea Ambulanţei sau a echipajului SMURD şi încercau să convingă familiile acestora să apeleze la serviciile lor, în cazul în care victima ar fi decedat.
Medicul Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti, a afirmat că sesizarea are la origine reclamaţiile cadrelor medicale de pe echipajele de urgenţă.
Procurorii au emis 26 de mandate de aducere în acest caz. Pe lângă poliţişti, în caracatiţa şpăgii erau prinşi şi angajaţi de la Ambulanţă şi de la SMURD.
Ştirea iniţiala 08.10
Zeci de percheziţii au loc, luni dimineaţă, în Capitală, fiind vizate aproximativ 60 de persoane, printre care poliţişti şi angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă şi SMURD, suspectaţi că luau bani de la doi patroni ai unor firme de pompe funebre, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, citate de Mediafax.
Sursele citate au precizat că printre persoanele suspectate sunt şi opt poliţişti de la Secţia 25 şi doi poliţişti de la Secţia 22 din Capitală.
Anchetatorii fac percheziţiile într-un dosar de luare de mită şi divulgare de informaţii nedestinate publicităţii. Susele citate au precizat că la acest caz se lucrează de aproximativ un an.
Potrivit informaţiilor obţinute de anchetatori, suspecţii îi anunţau pe reprezentanţii firmelor de pompe funebre când aveau loc decese în urma unor accidente.
La percheziţii participă ofiţeri de la Serviciul Omoruri şi Direcţia Generală Anticorupţie, acţiunea fiind coordonată de Parchetul Tribunalului Bucureşti.