Maniera în care s-au realizat retrocedările în comuna Nana seamănă izbitor cu strategia prin care avocata mafiei imobiliare, graţiată de Traian Băsescu, a reuşit să pună mâna pe proprietăţi de valoare din Bucureşti. În ediţia de joi a emisiunii "Sinteza Zilei", au fost făcute publice ilegalităţile din afacerea Nana şi au fost prezentate asemănările dintre acest caz şi retrocedările ilegale făcute de avocata graţiată de preşedinte.
Din cei 14 angajaţi ai Primăriei comunei Nana, 9 au depus cereri de retrocedare pentru terenuri agricole. Unii dintre petenţi aveau doar un nume asemănător cu cei care apăreau în acte ca moştenitori.
Ilegalităţile au mers mai departe. Comisia locală de fond funciar a aprobat cererile, deşi unele dintre ele veneau chiar de la membrii acestei comisii sau de la rudele acestora.
Felul în care s-au realizat retrocedările de teren în comuna Nana seamănă izbitor cu procedura prin care avocata mafiei imobiliare, graţiată de Traian Băsescu, a reuşit să pună mâna pe proprietăţi de valoare din Bucureşti.Raportul Corpului de Control al Guvernului a mai stabilit că în comuna Nana au fost emise 11 titluri de proprietate pentru aproape 60 de hectare, prin încălcarea dispoziţiilor legale. Mai mult, dovada dreptului de proprietate, a fost realizată doar pe baza declaraţiei a 3 locuitori ai comunei.