"Decizia Parlamentului European privind ridicarea imunităţii mele parlamentare este o decizie pe care o salut, întrucât deschide, după luni de ezitări şi acuzaţii nefondate, de demagogie şi minciună, calea anchetei asupra unei înscenări a cărei victimă, în loc să fie apărată, a fost executată public, fără respect pentru prezumţia de nevinovăţie sau dreptul la apărare. Am cerut mereu această anchetă şi este logic să o aştept cu încredere", a declarat Severin, într-un comunicat remis Mediafax.
Potrivit lui Severin, scandalul în care a fost implicat este rezultatul unor "manevre obscure" prin care s-a urmărit decredibilizarea sa. "Nu voi accepta niciodată ca interese economico-politico-mediatice meschine să mă învingă. Voi lupta până la capăt pentru a-mi demonstra nevinovăţia", mai spune europarlamentarul. .
Severin: PE a fugit de răspundere
În plus, Severin „deplânge” maniera în care "Parlamentul European a fugit de răspunderea care îi revenea şi a transferat cercetarea la nivelul autorităţilor naţionale, autorităţi care cu greu vor lămuri un eveniment în totalitate consumat la nivel european şi care nu au niciun interes legitim în cauză atâta timp cât faptele alegate nu au produs niciun prejudiciu şi nu au avut niciun impact în România".
Severin mai spune că a fost este şi va fi un om integru care şi-a construit o viaţă publică şi o carieră profesională exemplare. "Puţini au făcut pentru România şi pentru Uniunea Europeană ceea ce am făcut eu. Nimeni niciodată nu va putea şterge aceasta. Şi nimeni niciodată nu mă va putea opri să construiesc în continuare pentru România şi Europa", adaugă Severin.
Parlamentul European a decis ridicarea imunităţii lui Adrian Severin, adoptând raportul comisiei JURI, în acest sens. Astfel, eurodeputatul va putea fi anchetat de autorităţile din România.
Adrian Severin este implicat într-un scandal de corupţie, după ce jurnaliştii Sunday Times au făcut publică o înregistrare în care europarlamentarul român cerea bani pentru promovarea unui amendament.