Acuzaţiile penale aduse lui Patriciu vor fi clasate, iar în cazul plângerilor făcute de el în justiţie, procedurile continuă dacă vor dori moştenitorii.
DIICOT începuse cercetările pe numele lui Patriciu, dar nu a vrut să dezăvluie acuzaţiile, care, oricum, vor fi clasate.
Conform unor surse judiciare, ar fi vorba de delapidare şi spălare de bani cu prejudiciu de peste un milion de euro. Unul dintre avocaţii omului de afaceri a spus că dosarul în care Patriciu era vizat de DIICOT reprezintă un caz mai vechi, disjuns din „dosarul mare Rompetrol”.
Acţiunea va continua doar pe latură civilă, context în care, în cazul concretizării dosarului, vor fi introduşi în cauză, din punct de vedere civil, moştenitorii.
Pe rolul DIICOT, mai există un dosar în care el are calitate de persoană vătămată. Plângerea se referă la violarea corespondeneţei şi este îndreptată împotriva unor persoane necunoscute, a ziarului eNaţional, a unui jurnalist de acolo şi a directorului.
Dinu Patriciu a reclamat faptul că i-a fost spartă corespondenţa pe care o purta cu avocaţii civili în perioada proceselor civile cu partajul.
Dinu Patriciu mai are un dosar penal de evaziune fiscală, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în care prejudiciul este de 16 milioane de lei.
În acest caz el a fost pus sub acuzare în 4 mai şi este cercetat alături de alte şase persoane între care şi fostul său director de la Adevărul Holding, Peter Imre.