Conform şefului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Gheorghe Ban, substanţa se găseşte în cel puţin 30 de produse comercializate în România şi folosite în agricultură împotriva dăunătorilor.
Ban a precizat că DSVSA nu are competenţa de a sancţiona producătorul agricol care ar fi folosit în exces substanţa, urmând ca ancheta pentru stabilirea vinovaţilor să fie continuată de Poliţie.
Directorul DSVSA Arad a declarat că majoritatea căprioarelor moarte sunt de pe fondul de vânătoare de la Nădab.
Autorităţile au început o anchetă după ce săptămâna trecută localnicii din Nădab au găsit căprioare moarte pe terenurile agricole din localitate. Până joi, fuseseră ridicate de pe terenuri agricole 35 de cadavre de căprioare, iar vineri numărul lor ajunsese la 51.
Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Arad afirmau că terenurile agricole pe care au fost descoperite căprioarele moarte sunt ale unor localnici din Nădab.
"S-a stabilit că pe terenurile respective au fost împrăştiate substanţe toxice pentru combaterea rozătoarelor", declara purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Camelia Tuduce.
Proprietarii terenurilor agricole ar putea fi cercetaţi penal pentru distrugere dacă proprietarii fondurilor de vânătoare afectate vor depune plângeri.