Antena 3 CNN Politică Zoe Petre, interviu cutremurător: „Mineriada mi-a deschis ochii”

Zoe Petre, interviu cutremurător: „Mineriada mi-a deschis ochii”

Zoe Petre, interviu cutremurător: „Mineriada mi-a deschis ochii”
01 Sep 2017   •   11:08

Zoe Petre a murit. Fostul consilier prezidențial din mandatul lui Emil Constantinescu a încetat din viață la vârsta de 77 de ani pe care abia îi împlinise în urmă cu o săptămână. Zoe Petre a murit.

Într-un interviu acordat ziarului Weekend Adevărul, în 2013, Zoe Petre a vorbit despre copilăria sa, despre tatăl său, un cunoscut arheolog român dar şi despre perioada în care a întrat în politică.   

„Mineriada mi-a deschis ochii“

Weekend Adevărul: Dumneavoastră aţi devenit decan fiind aleasă de studenţi, după Revoluţie. Da, vă rog. Colegii mei mai critici au zis că femeile de serviciu m-au votat. Nu, domnilor, studenţii m-au ales. La noi, au fost destui profesori contestaţi de studenţi. Dar în consiliu, căci acolo a fost votul decisiv, aveam o reprezentare studenţească destul de importantă. Şi, împreună cu acele cadre didactice care nu erau contra mea, am reuşit să iau cele mai multe voturi. Dar unii colegi nu mi-au iertat-o. Au scris despre mine că aş fi mituit studenţii cu whisky şi cafea ca să mă voteze.

Weekend Adevărul: Dar în politică de ce aţi intrat? Motivul esenţial a fost Mineriada din ’90. Sigur, am fost „golan“ , dar atunci încă putea să pară o joacă, un miting simpatic, în care noi vrem ceva şi ei vor altceva. Însă Mineriada mi-a deschis ochii şi mi-am dat seama că nu va fi niciodată bine în Universitate dacă nu e bine în rest. Şi că sunt nişte forţe extrem de violente angajate în bătălia asta. Asta a fost decisiv pentru mine, drept care am intrat în Solidaritatea Universitară şi în Alianţa Civică. Iar în ’92, când am avut semnale că PNŢ-ul ar susţine o candidatură a lui Emil Constantinescu la preşedinţie, am intrat în echipa lui pentru că ştiam că e în stare să ducă până la capăt o atare acţiune.

Citește continuarea pe adevarul.ro.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Axios: Cine e „oligarhia conducătoare” care ar putea decide soarta lui Biden
x close