Ministrul Turismului, Elena Udrea, a scris pe blogul său despre rolul femeilor în politică. Udrea susţine că femeia-politician din România a făcut progrese în ultimii douăzeci de ani, dar că există un plafon maximal prestabilit pe care-l poate atinge, relatează
Mediafax.
"Am ajuns pânã la funcţii de miniştri sau preşedinte la Camera Deputaţilor. Nu existã însã femei care sã fie sau sã fi fost şef de partid parlamentar prim-ministru sau, de ce nu, preşedintele ţãrii. Existã deci un plafon maximal prestabilit pe care-l putem atinge [...] Prin excepţie, dacã o femeie, într-un moment, va accede la una dintre cele trei funcţii mai sus eenumerate, acea femeie ar fi o deschizãtoare de drumuri, cineva care aratã cã 'da, se poate!' .Cred cã asta ar încuraja implicarea femeilor în politicã", a scris Udrea pe blog.
Ministrul a mai adăugat că în general, şansele ca o femeie să atingă funcţii politice importante fără să fie susţinute de bărbaţi, sunt destul de mici. Totodată, dacă un bărbat şi o femeie urmează aceeaşi traiectorie politică, femeia va fi mult mai blamată de legăturile pe care le stabileşte, decât bărbatul şi va suporta des atacuri, injurii şi calomnii.
Udrea a mai scris că odată ajunse în politică, femeile disrimenază însă chiar mai mult decât bărbaţii.
"Pentru asta, amintesc mereu ce spunea Madeleine Albright: O femeie, dupã ce a ajuns într-o anumitã funcţie, aruncã scara pe care a ajuns acolo, pentru ca nici o altã femeie sã nu poatã urca pe ea", susţine ministrul.