Ea afirmă, într-o postare de sâmbătă, că subiectul relaţiilor dintre susţinătorii moţiunii "Noul PDL. O Nouă Romanie" şi conducerea partidului stă în atenţia publică, chiar dacă personal a încercat să îl închidă, declarând, ori de câte ori a fost cazul, că rămâne în PDL şi că nu încurajează dizidenţa internă a celor care au susţinut-o în competiţia pentru şefia partidului.
Udrea precizează că face câteva menţiuni "ca urmare a zvonurilor privind plecarea" ei şi a susţinătorilor ei către o altă formaţiune politică în perioada imediat următoare: "Există nemulţumiri în rândul celor care au votat moţiunea mea legate de modul în care s-a organizat Convenţia Naţională, de rezultatul CNC-ului şi de strategia actualei conduceri de a se detaşa de parteneriatul cu Traian Băsescu. Ca urmare, au fost multe discuţii în care cea mai mare parte a susţinătorilor mei, şefi de organizaţii, parlamentari, primari, consilieri judeţeni şi locali, membri din teritoriu, au propus plecarea din partid. Nu am încurajat această soluţie. Dimpotrivă, am cerut şi argumentat rămânerea în PDL şi implicarea noastră activă în lupta cu USL, având ca ţintă câştigarea alegerilor viitoare. Nu există nicio strategie de rupere a partidului din partea noastră, însă responsabilitatea unităţii PDL aparţine conducerii actuale, care a participat la alegerile interne având că principal mesaj unitatea partidului".
Potrivit Elenei Udrea, nu pot fi excluse total plecări individuale, dar ea speră să nu se mai repete cazuri ca cele ale lui Mihai Stânişoară şi Ion Cupă.
"Personal, în calitate de simplu membru de partid, voi contribui la efortul comun de a reconstrui un PDL puternic, însă răspunderea pentru atingerea obiectivelor asumate de liderii săi (25% la europarlamentare şi 35% la parlamentarele viitoare) aparţine în totalitatea actualei echipe de conducere a partidului. Atât eu, cât şi colegii care au fost alături de mine în competiţia internă, cei care am susţinut nevoia schimbării PDL, dar şi mulţi dintre susţinătorii lui Vasile Blaga, credem că parteneriatul cu Traian Băsescu trebuie continuat. Şi asta spre binele României, care are nevoie de finalizarea reformelor începute împreună. Dar şi spre binele PDL, care are nevoie în continuare de electoratul preşedintelui. Cred că o apropiere, la un moment dat, între PDL şi Mişcarea Populară este utilă. La fel că şi apropierea de celelalte formaţiuni politice de centru-dreapta. Este nevoie de o singură forţă politică puternică, având o singură voce şi un singur mesaj, care să se adreseze acestui electorat de centru-dreapta", mai scrie Udrea.