Antena 3 CNN Politică Senatorul care desființează planul de redresare al PNL: ”E o acțiune de PR, înșiră niște vise”

Senatorul care desființează planul de redresare al PNL: ”E o acțiune de PR, înșiră niște vise”

Senatorul PSD Daniel Zamfir a criticat în termeni asprii noul program de relansare economică, prezentat miercuri de Guvern. Senatorul spune că planul ”înșiră niște vise” ale românilor, iar cel mai de succes program al actualei guvernări - IMM Invest - nu corespunde realității din teren.

Senatorul care desființează planul de redresare al PNL: ”E o acțiune de PR, înșiră niște vise”
Sursa foto: Antena3
de Cristina Tudorache    |    01 Iul 2020   •   22:30

 Mai mult, senatorul atrage atenția asupra unui aspect despre care consieră că a fost trecut cu vederea: tunul de un miliard de lei, pe care Guvernul intenționează să îl dea în sprijinul ”prietenilor politici”.

”Am avut tenacitatea să parcurg fiecare pagină din aceste slide-uri, că asta sunt. Programul ăsta care vrea să fie schimbarea paradigmei de dezvoltare e de fapt o acțiune de PR, în care se înșiră niște vise pe care noi, românii, le dorim împlinite, aflu acum, că până în 2030.

Dar până în 2030, noi avem de trecut anul 2020, anul ăsta care este cel mai gru pentru economia românească, care trebuie repornită și nu se repornește apăsând pe un buton din momentul în care am oprit-o.”, a declarat Daniel Zamfir, la Antena3.

Senatorul susține că planul ar fi avut nevoie de date concrete, mai ales că ”oamenii, intreprinderile mici și mijlocii așteaptă o gură de oxigen.”

Daniel Zamfir a criticat programul IMM Invest și a cerut explicații pentru că realitatea este diferită de ceea ce prezintă guvernanții

”Ori ce vedem noi ca măsuri de sprijin pentru IMM-uri? Că există un program IMM Invest accesat doar de 1,6% dintre IMM-uri, prezentat ca cel mai de succes program pe care l-a avut România vreodată. E de fapt o iluzie.

Acesta este și motivul pentru care am solicitat prezența Comisiei Economice a ministrului Finanțelor și a președintelui Fondului de Garantare, să explice ce se întâmplă cu programul IMM Invest pentru că vreau să știți că nu are nicio legătură realitatea cu ce comunică domniile lor. Nemulțumirile antreprenorilor sunt foarte mari în legătură cu acest program”, a mai susținut senatorul PSD.

Guvernul pregătește un tun financiar de un miliard de lei pentru ”prieteni politici”

”Acel tun financiar de un miliard de lei, mascat sub acea garantare a creditelor comerciale, adică statul român garantează un miliar de lei pentru niște companii de asigurări care urmează să plătească aceste credite comerciale.

Dar de ce să plătesc din bugeul statului român niște asigurări pe care trebuie să le plătească firmele de asigurare?! Sau în cel mai rău caz, să plătească reasiguratorii!

Lucrul acesta a fost foarte ușor trecut cu vederea și eu n-aș vrea să fie așa pentru că Guvernul vrea să dea un milion de lei către anumiți prieteni politici.”, a mai spus Daniel Zamfir.

Senatorul care desființează planul de redresare al PNL: ”E o acțiune de PR, înșiră niște vise”. Ce tun financiar pregătește, de fapt, Guvernul

×
Subiecte în articol: Daniel Zamfir plan de redresare PNL
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close