Antena 3 CNN Politică Sebastian Lăzăroiu, numit din nou consilier al lui Băsescu

Sebastian Lăzăroiu, numit din nou consilier al lui Băsescu

Sebastian Lăzăroiu, numit din nou consilier al lui Băsescu
Foto: Mediafax
de M.Z.    |    14 Iun 2012   •   15:53

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Sebastian Lăzăroiu în funcţia de consilier prezidenţial în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat joi, 14 iunie, Decretul pentru numirea domnului Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu în funcţia de consilier prezidenţial în cadrul Administraţiei Prezidenţiale", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Lăzăroiu a mai deţinut funcţia de consilier prezidenţial în perioada martie 2007 - aprilie 2011, fiind coordonatorul Departamentului de planificare şi analiză politică din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Pe 28 aprilie 2011, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a lui Sebastian Lăzăroiu, raporturile de muncă ale acestuia cu Administraţia Prezidenţială încetând de la 1 mai, prin acordul părţilor.

Lăzăroiu preciza, atunci, că doreşte să se dedice analizei politice şi că nu vrea ca analizele sale politice să fie asociate instituţiei prezidenţiale.

Sebastian Lăzăroiu a plecat de la Cotroceni în urma unor declaraţii critice la adresa unor lideri UDMR. El declara într-un interviu că, în timp, UDMR nu va mai exista ca atare, iar curentele din UDMR vor fi absorbite în 10-15 ani de partidele politice româneşti.

Ulterior, pe 3 iunie 2011, Lăzăroiu a fost numit ministru al Muncii, iar pe 16 septembrie, preşedintele Băsescu a semnat decretul de revocare.

Preşedintele Traian Băsescu i-a conferit, în 2009, lui Sebastian Lăzăroiu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, ''în semn de apreciere a competenţei, loialităţii şi profesionalismului dovedite în promovarea şi afirmarea intereselor României''.

Victor Ponta, premierul României, a comentat, joi după-amiază, numirea lui Sebastian Lăzăroiu în funcţia de consilier prezidenţial.

Premierul susţine că el s-ar feri de Lăzăroiu având în vedere că acestuia nu i-au "ieşit" presimţirile şi premoniţiile.





×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close