Antena 3 CNN Politică Scandal în Parlament! Un deputat USR i s-a adresat în rusă ministrului Culturii | ”Dacă nu înțelegeți limba română, vă spunem în rusă”

Scandal în Parlament! Un deputat USR i s-a adresat în rusă ministrului Culturii | ”Dacă nu înțelegeți limba română, vă spunem în rusă”

A fost scandal în aceasta dimineață în Camera Deputaţilor. Preşedintele comisiei de cultură, Iulian Bulai, a lansat un atac dur la adresa ministrului Culturii, pe care l-a acuzat de propagandă pro-rusă şi anti-NATO. De altfel, USR a iniţiat şi o moţiune simplă pentru demiterea ministrului Lucian Romaşcanu. Replica liderului deputaţilor social-democraţi a venit imediat.

Scandal în Parlament! Un deputat USR i s-a adresat în rusă ministrului Culturii | ”Dacă nu înțelegeți limba română, vă spunem în rusă”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    29 Mar 2022   •   13:48

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a fost acuzat că nu il demite pe managerul Teatrului Naţional după ce, în timpul unui spectacol, în public a fost distribuită o publicaţie considerată de propagandă extremistă.

”Înțeleg că dacă s-a dat drumul la propaganda pro-rusă în România și în instituțiile de cultură și coaliția de guvernare trebuie să pună stop acestei propagande pro-Moscova, pro-Putin, anti-UE, anti-NATO, atunci trebuie să vorbim pe limba dumnealui, a domnului Lucian Romașcanu, care în loc să își asume o problemă punctuală, să o elimine, merge mai departe și ține în brațe un om al propagandei pro-Moscova, pro-Putin, pro-Kremlin, anti-UE, anti-NATO.

De aceea, grupul parlamentar USR, în conformitate cu prevederile Art. nr. 112 din Constituția României și Art. nr. 189 din regulamentul Camerei Deputaților, vă înaintează moțiunea simplă, intitulată: Libertate artistică, da! Propagandă pro-Moscova și anti-UE în instituții publice, niciodată!

Moțiunea este îndreptată domnului Lucian Romașcanu, ministru al Culturii, inițiată, evident, de către deputații grupului parlamentar USR, conform listei anexate, cu mențiunea că nu se poate ca din cea mai importantă instituție de cultură din România să se facă propagandă activă prin material publicitar”, a declarat Iulian Bulai.

”Veniți acum aici, domnule ministru”, a spus în rusă președintele comisiei de cultură.

”Dacă nu înțelegeți limba română, vă spunem în limba rusă”, a continuat Bulai.

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a dat replica imediat, acuzându-l pe Iulian Bulai că a făcut propagandă pro-rusă la tribuna Parlamentului prin prezentarea ziarului despre care a vorbit președintele comisiei de cultură că a fost distribuit la Teatrul Național.

”Opoziția are dreptul să inițieze moțiuni simple și moțiuni de cenzură atunci când dorește, însă să vii să blamezi ministrul Culturii, împotriva căruia singurul argument pe care îl ai este că ți-ai dorit tu să fii ministrul Culturii dar nu ai avut șansa, invocând propaganda rusă tu făcând propagandă rusă la tribuna Camerei Deputaților, cu prezentarea în ședința live a Camerei acelui ziar, pe care noi, până astăzi, nu l-am văzut, și vorbin în limba rusă, domnule Bulai, nu faceți decât să promovați dumneavoastră ceea ce condamnați”, a spus Alfred Simonis.

×
Subiecte în articol: USR Iulian Bulai Lucian Romașcanu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close