Seria sesizărilor a continuat, joi, la o Ediţie specială, la Antena 3, după ce cu o zi în urmă Radu Tudor a prezentat prima parte a documentului.
Printre companiile amintite în document merită amintită Compania Naţională de Investiţii (CNI), unde, în urma raportului de control au fost constatate 10 posibile fapte de natură penală, raportul fiind înaintat Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
CNI era coordonată la acea vreme de Elena Udrea şi Ana Maria Topoliceanu.
Este vorba despre controalele efectuate de corpul de control al premierului în perioada mai 2012-aprilie 2015. Corpul de control al guvernului, condus de un jurist, a făcut 70 de sesizări la DNA espre fapte penale.
Drept răspuns, Direcţia Naţională Anticorupţie nu s-a sesizat în niciun caz, astfel că niciun dosar nu este trimis în judecată după trei ani.
Răzvan Savaliuc, jurnalist la luju.ro, a spus că DNA este un experiment ratat în România, făcut printr-o ordonanţă de urgenţă şi cu procurori numiţi la vârf politic, iar un asemenea Parchet mai este doar în Spania.
"Să nu uităm şi că Laura Codruţa Kovesi a fpost colegă de facultate cu Emil Boc", a adăugat Savaliuc.
O altă companie căpuşată serios în timpul guvernării Boc-Băsescu a fost Hidroelectrica, care produce peste 1 miliard de euro pentru bugetul de stat al României, astfel că mulţi străini au râvnit la ea.
Mai mult, Hidroelectrica a fost căpuşată şi de cetăţeni străini în timpul regimului Băsescu, a spus Radu Tudor. Hidroelecrica produce energie ieftină şi este cea mai curată şi ieftină energie românească.