Antena 3 CNN Politică Rareș Bogdan, noi acuzații grave la adresa PSD

Rareș Bogdan, noi acuzații grave la adresa PSD

Rareș Bogdan afirmă că PSD pregătește o serie de trocuri în Parlament pentru a obține susținerea UDMR pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Potrivit prim-vicepreședintelui PNL, respectivele trocuri ar avea legătură mai multe proiecte de lege privind educația în scoli care ar avantaja UDMR.

Rareș Bogdan, noi acuzații grave la adresa PSD
de Gabriel Dano    |    25 Aug 2020   •   19:00

"Extrem de GRAV: PSD vinde educația românilor pentru voturi! PSD pregătește din nou, o serie de concesii electorale, care schimbă radical legea educației, în speranța obținerii sprijinului parlamentar UDMR pentru votarea moțiunii de cenzura împotriva guvernului liberal.

Practic, scopul acestei înțelegeri este încercarea de trecere a trei proiecte de lege prin adoptare tacită, în sesiunea extraordinară convocată de PSD. Noua sesiune extraordinară a fost convocată cu un singur obiectiv: citirea moțiunii de cenzură și vânzarea educației românilor, cu scopul de a obține voturile pentru moțiune, în schimbul concesiilor făcute.

De fiecare dată, în perioada jocului politic al moțiunii de cenzură, PSD a scos din sertare aceste inițiative nocive și le-a folosit ca troc politic, ca interes de partid, împotriva interesului național. Dezbaterea unor proiecte care modifică substanțial legea educației, dar și bugetul în mod semnificativ, nu poate fi subiectul unui troc politic, pe care PSD îl face pentru voturi, la moțiunea de cenzură, una, de altfel, profund neconstituțională.

Atrag atenția liderilor PSD să nu se joace cu focul, așa cum a mai făcut-o atunci când a pus la vânzare contra voturi, interesele naționale. Suntem adepții dialogului politic deschis la problemele fundamentale educației și respingem categoric orice tentativă a PSD de a folosi politic, educația copiilor noștri", a scris Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Hunor: UDMR va stabili în ziua votului ce face la moţiune

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a anunţat, marți, într-un interviu, că parlamentarii maghiari vor decide în ziua votului dacă susţin moţiunea de cenzură iniţiată de PSD.

"Vom stabili în ziua votului. Avem o mie de motive de a da jos guvernul. Şi atunci de ce nu votaţi moţiunea? Fiindcă nu vrem să fim victime colaterale din punct de vedere politic într-un război care nu este al nostru. Nu că ne-am alia cu PSD. Nu asta e problema. Până la urmă poate PSD-ul să ne acuze că ne aliem cu PNL-ul şi nu este o notă mai bine să te aliezi cu PNL-ul astăzi.

Să nu inclinăm noi balanţa într-o parte sau alta. Apoi ei se vor victimiza şi vor spune. Dom'le, pentru morţi, pentru bolnavi, voi sunteţi de vină. Cu toată această campanie a PNL-ului. Ce s-a întâmplat în această perioadă? Numărul de cazuri a scăzut? Nu. S-a întâmplat ceva? Nu. Am aflat de la preşedinte că trebuie să ne spălăm pe mâini şi am aflat de la medici ce ar trebui să facem în politică. Rolurile s-au inversat. E un haos total în ţară", a spus Kelemen Hunor, pentru Adevărul.

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan Kelemen Hunor
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close