Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) informează, marţi, că se fac cercetări în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie, dar că, având în vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare, scrie
Mediafax.
"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări cu privire la fapte ce sunt în competenţa acestei instituţii în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din data de 29 iulie 2012. Având în vedere stadiul cercetărilor, date suplimentare nu putem furniza în acest moment", se arată într-un comunicat de presă al DNA, ca răspuns la solicitarea reprezentaţilor mass-media.
Procurori "de la Bucureşti" au verificat, în ultimele zile, listele electorale din două comune ale judeţului Gorj, primarii din Dragoteşti şi Polovragi declarând că zeci de alegători au fost întrebaţi dacă îşi recunosc semnăturile din tabelele folosite la referendumul din 29 iulie.
Primarul comunei Dragoteşti, Vili Pasăre, a afirmat că, începând de vineri, timp de trei zile, anchetatorii au mers prin comună sau i-au invitat pe alegători la sediul Primăriei pentru a-i întreba despre semnăturile pe care le-au dat pe tabelele în care s-a consemnat că au votat.
Edilul din Dragoteşti a declarat că şi el a fost chemat la audieri şi întrebat dacă îşi recunoaşte semnătura.
La rândul său, primarul comunei Polovragi, Ştefan Făsuescu, a declarat că o echipă de anchetatori a fost prezentă în localitate la sfârşitul săptămânii trecute, fiind audiate mai multe persoane.
Liderul PDL Gorj, senatorul Ion Ruşeţ, care este şi secretar executiv adjunct al partidului la nivel naţional, a declarat că organizaţia pe care o conduce nu a depus vreo plângere la vreun Parchet pentru a fi declanşată o asemenea cercetare.
Acesta nu exclude însă posibilitatea ca organizaţia centrală a PDL să fi cerut astfel de verificări, filiala Gorj sesizând faptul că din cei aproape 150.000 de alegători care s-au prezentat la urne în 29 iulie, aproape 27.000 au votat pe liste suplimentare.