Antena 3 CNN Politică Premierul Ciucă, negocieri cu cancelarul Austriei privind aderarea României la Schengen

Premierul Ciucă, negocieri cu cancelarul Austriei privind aderarea României la Schengen

Premierul Nicolae Ciucă și cancelarul Austriei, Karl Nehammet, au avut noaptea trecută o convorbire telefonică privind aderarea României la Spațiul Schengen, potrivit unor surse Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Dec 2022   •   09:55

Din informaţiile obținute de Antena 3 CNN, în convorbirea cu Nicolae Ciucă, şeful Guvernului austriac nu ar fi spus clar că ţara sa va vota astăzi împotriva României.

Au mai rămas mai puţin de două ore până când începe votul în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne, iar diseară vom afla dacă vom putea sau nu să circulăm prin Europa fără controale la graniţe.

"Experții europeni care au venit recent în România au confirmat că îndeplinim absolut toate condițiile necesare. Și că Romania merită sa fie parte a spațiului Schengen. La Consiliul JAI, vom merge la vot. Integrarea în Spațiul Schengen este obiectivul nostru național.", a declarat ieri Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, despre aderarea la Schengen: ”Vom cere un vot pentru România în Consiliul JAI de mâine”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va cere un vot pentru aderarea la spațiul Schengen în Consiliul JAI de joi.

„Suntem hotărâți să mergem până la capăt în aceste demersuri, inclusiv prin a cere un vot pentru România în consiliul JAI de mâine, 8 decembrie. Starea actuală de incertitudine nu mai poate continua. Avem toate argumentele, foarte solide, care ne susțin solicitările. (...) Vom cere să se formuleze prin vot, fără nicio întârziere sau tergiversare, o decizie pentru România”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Practic nu putem vorbi despre o justificare reală în acest moment. Înțelegem că problema migrației este sensibilă în multe state membre, dar blocarea aderării României nu va aduce răspunsurile dorite de Austria, dimpotrivă aderarea României va face spațiul Schengen și mai sigur”, a precizat premierul.

El a spus că această evaluare este susținută și de ceilalți parteneri și instituții europene și de celelalte state membre.

.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close