Antena 3 CNN Politică Petre Daea îndeamnă agricultorii să folosească toate sursele de apă pe care le au

Petre Daea îndeamnă agricultorii să folosească toate sursele de apă pe care le au

Ministrul Agriculturii propus de PSD, Petre Dadea îi îndeamnă pe agricultori să folosească toate sursele de apă pe care le au la îndemnână.

Petre Daea îndeamnă agricultorii să folosească toate sursele de apă pe care le au
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Ioana Mircea    |    07 Iul 2022   •   16:11

În contextul secetei, Petre Daea, ministrul Agriculturii propus de social democraţi, le transmite agricultorilor să îşi irige culturile cu toate sursele de apă de care dispun.

Acest lucru se întâmplă după ce ministrul actual al Mediului le-a cerut românilor să nu mai ude grădinile curţilor cu apă potabilă.

"Să fie bine înţeles. Planta nu poate trăi fără apă. Este factorul vital, iar legumicultorii pun aceste culturi în zone sigure de apă. Nu îşi permite nici un legumicultor să planteze vreo legumă undeva dacă nu are surse de apă.

Aceste surse de apă se folosesc seara, noaptea, dimineaţa devreme, cantităţi mai mici de apă, dar ei trebuie să irige, că trebuie să mâncăm. Cu hrana nu e de joacă. Aici nu ne jucăm de-a asigurarea hranei.

Hrana trebuie asigurată, de aceea le transmit fermierilor să îşi folosească resursele", a declarat Petre Daea, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: petre daea agricultura
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close