Cei mai mulţi dintre ei n-au reuşit să-şi promoveze nicio lege. Cu toate astea, noi am plătit pentru ei aproape 67 de milioane de euro, adică echivalentul a un milion de pensii minime.
Într-un an de mandat, aproape 50 de aleşi au luat cuvântul doar atunci când au depus jurământul. Şi asta, chiar dacă cei mai mulţi dintre ei sunt politicieni la al doilea sau al treilea mandat. De exemplu, fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu a vorbit 32 de secunde şi nu a avut nicio lege adoptată. Nici social-democratul Sebastian Ghiţă n-a iniţiat vreun proiect de lege şi nici nu s-a apropiat de microfon. Ca el, mulţi alţii.
Alţii spun că au vorbit, dar în şedinţele de comisii.
Elena Udrea n-a fost preocupată de cei care au votat-o. Deşi în opoziţie, fostul ministru a luat cuvântul de 3 ori într-un an.
Nici colega de partid, Roberta Anastase n-a prea avut mare lucru de spus în Parlament. Totuşi, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a luat cuvântul de 4 ori. La polul opus îl găsim pe Valeriu Zgonea, actualul şef al deputaţilor. Funcţia l-a ajutat să câştige la capitolul cel mai vorbăreţ parlamentar. A luat cuvântul de 1689 de ori. Iar asta înseamnă că a vorbit cam două zile. De cele mai multe ori, însă, şedinţele s-au transformat în standup comedy.
Senatorii şi deputaţii au cheltuit în 2013, din bugetul de stat , aproape 67 de milioane de euro. Cu aceşti bani am fi plătit un milion de pensii minime. Acum sunt în vacanţă până în luna februarie.