Antena 3 CNN Politică Parlamentarii au uitat de Comisia Călăraşi, care va ancheta terenul cumpărat de Ioana Băsescu

Parlamentarii au uitat de Comisia Călăraşi, care va ancheta terenul cumpărat de Ioana Băsescu

Parlamentarii au uitat de Comisia Călăraşi, care va ancheta terenul cumpărat de Ioana Băsescu
Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Dec 2013   •   10:54

Au trecut două săptămâni de când premierul Victor Ponta a anunţat înfiinţarea comisie de la Călăraşi, iar aleşii par să fie mai dezinteresaţi ca oricând. Deşi ar fi trebuit să discute săptămâna trecută, paralamentarii au renunţat repede la această idee.

Cel mai probabil aleşii vor discuta astăzi, deoarece şedinţa birourilor permanente este trecută în programul senatorilor, dar nu şi în cel al deputaţilor.

Premierul Victor Ponta a spus, duminică, într-un interviu televizat, că el crede că preşedintele Traian Băsescu deţine de mai mult timp terenul din judeţul Călăraşi, dar spre finalul mandatului a vrut să-l "albească" trecându-l pe numele unor membri ai familiei.
 
Şeful Executivului a făcut această afirmaţie în momentul în care moderatorii România TV l-au întrebat cum îşi explică faptul că preşedintele a anunţat că a achiziţionat sute hectare de teren agricol şi dacă acesta nu s-a gândit că îl poate costa politic.

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

Propunerea înfiinţării acestei comisii, făcută de PSD, a generat, recent, un scandal în USL.
 
În cele din urmă, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, lunea trecută, că liberalii sunt "favorabili" constituirii comisiei de anchetă Călăraşi, fiind discutate şi numele parlamentarilor care să facă parte din aceasta, respectiv Ioan Cupşa, Traian Dobrinescu, Dorin-Mircea Dobra. El a menţionat că decizia efectivă va fi luată la grupurile parlamentare, însă decizia politică este de participare la această comisie.
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, recent, că terenul din Călăraşi a fost achiziţionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el menţionând că nu şi-ar fi permis ilegalităţi şi că, de fapt, USL în ansamblu face un joc politic.
 
Anchetă la CEC, după scandalul creditului obţinut de Ioana Băsescu. O comisie a Senatului va verifica activitatea băncii

Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

×
Subiecte în articol: teren nana
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close