Antena 3 CNN Politică Omul de casă al lui Udrea, Marin Anton, găsit incompatibil de ANI

Omul de casă al lui Udrea, Marin Anton, găsit incompatibil de ANI

anton.jpg
Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Aug 2014   •   11:11

Omul de casă al Elenei Udrea, Marin Anton, a fost găsit incompatibil de ANI. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că deputatul Marin Anton a fost în incompatibilitate timp de şapte luni, pentru că de la preluarea mandatului şi până în iulie 2013 a deţinut şi calitatea de titular al unei întreprinderi individuale. 

Potrivit legii, calitatea de deputat este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoana fizică, iar Anton a deţinut, simultan, atât funcţia de deputat, cât şi calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul "Anton D. Marin Întreprindere Individuală", arată ANI într-un comunicat de presă remis miercuri.
 
Legea prevede că persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.
 
Marin Anton a fost membru al Partidului Naţional Liberal (PNL) până în 2007, când a plecat la PDL. În aprilie 2012, el s-a întors în PNL, al cărui membru a fost până în luna martie a acestui an. Începând din acel moment, Anton a trecut în Partidul Mişcarea Populară (PMP).
 
Potrivit Forbes, deputatul Marin Anton are o avere estimată la aproape zece milioane de euro. 

Incompatibilitatea lui Marin, o nouă lovitură dată lui Udrea, după ce mezina preşedintelui a atacat-o pe aceasta. Într-o postare pe o reţea de socializare, Elena Băsescu susţine că organizaţiile PMP au "probleme" în a strânge semnături pentru candidatul formaţiunii la prezidenţiale Cristian Diaconescu, "deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru".
 

×
Subiecte în articol: Marin Anton incompatibilitate
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close