Antena 3 CNN Politică Mișcare BOMBĂ în politică! Ce a decis Traian Băsescu după ce a fost lăsat pe dinafară de PNL și USR-PLUS

Mișcare BOMBĂ în politică! Ce a decis Traian Băsescu după ce a fost lăsat pe dinafară de PNL și USR-PLUS

Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat, sâmbătă, 1 august 2020, că, în urma excluderii PMP de la negocierile dintre PNL, USR și PLUS privind o posibilă alianță de dreapta comună pentru alegerile locale, a făcut oferta partidului pe care l-a înființat de a-l reprezenta pentru conducerea Primăriei Capitalei.

Mișcare BOMBĂ în politică! Ce a decis Traian Băsescu după ce a fost lăsat pe dinafară de PNL și USR-PLUS
Sursa foto: Hepta
01 Aug 2020   •   17:30

”Lipsa celor aproximativ 10 procente ale PMP-lui îl va pune în dificultate pe Nicușor Dan”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu într-o intervenție la Realitatea Plus. 

Fostul președinte a anunțat că vrea să ajute partidul pe care l-a înființat, candidând împotriva Gabrielei Firea.

Președintele PMP, Eugen Tomac, nu a fost invitat la nicio discuție. Ne e foarte greu să înțelegem povestea cu Mihail Neamțu. Este clar că asta e decizia USR-ului ca o opțiune care să nu permită câștigarea alegerilor de către Nicușor Dan. Totuși, PMP este un partid care a obținut în jurul a 10 procente în București la majoritatea alegerilor. Lipsa acestor procente îl va pune în dificultate pe Nicușor.Nu au existat discuții cu USR.

Traian Băsescu: Foarte probabil, voi fi candidatul PMP pentru alegerile locale

Discuțiile lui Tomac au fost numai cu Orban legat de participarea într-o alianță la alegerile din București. Orban a fost extrem de pozitiv tot timpul până vineri, când l-a anunțat pe Tomac că nu se poate (...) Tomac a discutat frecvent cu Nicușor Dan, care a fost un susținător al unei alianțe complete de dreapta. Dar Nicușor nu e un element de decizie în cadrul USR-ului în raport cu Barna”, a spus fostul președinte, sâmbătă, la Realitatea Plus.

Am făcut oferta către Tomac, vom declanșa procedurile interne și, foarte probabil, voi fi candidatul PMP pentru alegerile locale. Sunt hotărât să ajut PMP-ul în primul rând. Dacă voi și câștiga alegerile, voi renunța la confortul și la banii calității de europarlamentar și voi veni la București. Am lăsat lucruri neterminate”, a transmis Traian Băsescu.

Răsturnare de situație! PNL și USR-PLUS au oprit negocierile cu Traian Băsescu

PNL a purtat discuții cu mai mulți actori, cred că am arătat deschidere totală, cred că am arătat că putem ceda, pentru a găsi cea mai bună formulă pentru a oferi cele mai bune soluții bucureștenilor. Asta este formula găsită și cred că PNL și USR-PLUS reprezintă cea mai bună soluție”, a spus Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: alegeri locale
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close