Ministru al Justiţiei pe vremea lui Traian Băsescu, Cătălin Predoiu a fost avocat înainte a de a intra în politică. Împreună cu Ioana Racoţi a deschis primul său cabinet de avocatură, iar apoi, unindu-şi forţele cu socrul său, Călin Zamfirescu, a apărut casa de avocatură Zamfirescu-Racoţi-Predoiu.
Odată cu numirea ca ministru de Justiţie, în 2008, Predoiu s-a retras din activitatea de avocat, iar numele său a rămas în denumirea casei de avocatură până în 2013.
Printre clienţii casei de avocută amintite se numără giganţi ai industriei, precum OMV Petrom, Rompetrol sau ALRO. În 2011, casa de avocatură a lui Predoiu a avut o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro, în creştere cu 35% faţă de anul precedent.
Legătura lui Predoiu cu ALRO
Spre exemplu, în perioada 1998-2002, toate fabricile din domeniul aluminiului au fost cumpărate de oligarhi de la Moscova, asistaţi în aceste tranzacţii de casele de avocatură ale lui Valeriu Stoica sau Cătălin Predoiu. Legăturile lui Predoiu cu oligarhii de la ALRO sunt mult mai strânse decât cele ale lui Stoica.
Totuşi, nici procurororii, nici ANI nu au considerat că este ceva suspect în faptul că o casă de avocatură care poartă numele ministrului Justiţiei reprezintă compania ALRO, implicată atunci în două mari scandaluri: cel al privatizării şi cel al achiziţionării de energie electrică ieftină.
În acest dosar, mai apar şi alte nume-grele: Traian Băsescu, Elena Udrea, Theodor Stolojan.
Un amănunt interesant este acela că, un fost angajat ALRO a dezvăluit că, pe vremea când era ministru al Justiţiei, casa de avocatură a lui Predoiu încasa 20.000 de euro lunar pentru a reprezenta combinatul. La sfârşitul anului 2000, ALRO asigura 3% din exportul României, iar azi, combinatul se află în mâna unor oligarhi ruşi, pe sume de nimic.
Cătălin Predoiu şi relaţia cu Arpechim
În 2008, salariaţii Arpechim au descoperit că nu li se acordaseră la salarii două sporuri care li se cuveneau, aşa că toţi cei peste 2.500 de oameni au ajuns la proces.
Tribunalul le-a dat dreptate şi urmau să primească 190 de milioane lei vechi fiecare salariat.
Cătălin Predoiu, implicat în reţeaua afacerii Rompetrol
Relaţiile de afaceri dintre Cătălin Predoiu şi acţionarii Rompetrol s-au întins în şase companii. În mai 1996, Predoiu devine administrator al companiei SG International SA.
Fotul ministru al Justiţiei mai figurează şi în istoria recentă a companiei Print Invest SA, controlată, din 1997, de Sorin Marin, partenerul lui Dinu Patriciu şi de firma SASU Service Liechtenstein, firmă care controla aproape 50% din SG International.
De asemenea, Cătălin Predoiu a fost asociat şi cenzor în compania "Cine Video Orient Unu" SA, controlată, în mare parte, de acelaşi Sorin Marin şi alte persoane care au fondat SG International.
În 1998, Cătălin Predoiu şi Sorin Marin intră, împreună, ca asociaţi în compania DAL Beton SA Bucureşti, alături de Fox Finance Ltd, altăf irmă care se intersectează cu afacerile lui Sorin Marin şi Dinu Patriciu.
Nu în ultimul rând, Cătălin Predoiu apare ca asociat cu Sorin Marin şi alte persoane din SG International în firma DAL Beton Vaslui. Avocatul iese din această afacere în aprilie 2001.
Informaţiile au fost prezentate luni, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.