Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: Pensiile militarilor sunt pensii de serviciu pe care le au toate ţările NATO

Marcel Ciolacu: Pensiile militarilor sunt pensii de serviciu pe care le au toate ţările NATO

Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Reşiţa, referindu-se la pensiile militarilor, că acestea sunt pensii de serviciu şi că toţi militarii din ţările NATO primesc astfel de pensii.

Marcel Ciolacu: Pensiile militarilor sunt pensii de serviciu pe care le au toate ţările NATO
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Silvia Preda    |    18 Noi 2022   •   19:56

"Am văzut recomandarea Băncii Mondiale privind pensiile de serviciu pentru militari. Noi facem parte din NATO. Toate ţările membre NATO au pensii de serviciu la militari", a spus Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD a apreciat că plafonul de 9,4% din PIB pentru sistemul de pensii ar trebui scos din PNRR

Marcel Ciolacu a reiterat ideea ca pensiile mici să crească cu mai mult de 15%, pentru ca persoanele cu venituri reduse să poată trece peste această perioadă dificilă.

Marcel Ciolacu: "Dacă nu scoatem acel plafon de 9,4% din PIB, această mărire a pensiilor din 1 ianuarie 2023 va fi ultima"

"Anvelopa este de 15%, respectiv aproximativ 15 miliarde lei. Din punctul meu de vedere şi al colegilor mei, pensiile mici trebuie mărite cu peste 15%. În România avem pensionari şi la 45 de ani, avem pensionari şi la 50 de ani. Deci vorbim de două categorii de pensionari.

Unii poate au norocul să mai aibă părinţii în viaţă. Vorbim şi de pensiile lor şi de pensiile părinţilor. Cred că atunci când ai o pensie mai consistentă, peste 15.000 lei, 18.000 lei, 20.000 lei, e corect ca şi părinţii tăi să aibă o mărire la pensie mai mare, pentru că dacă punem acelaşi procent, părinţii tăi câştigă 180 lei, 200 lei şi tu câştigi 2.000 lei.

Sunt ferm convins că românii gândesc la fel. E un moment dificil, mai ales pentru cei cu venituri reduse”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a participat vineri, la Reşiţa, alături de alţi lideri social-democraţi, la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Caraş-Severin. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu pensii pensionari
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close