"Vom veni cu propuneri concrete în perioada următoare. Regiunea din nord-estul ţării se va numi regiunea Moldova. Vrem ca regiunile să aibă în denumire nume proprii. Ce-i aia regiunea 3 Sud Muntenia? Cum se numesc locuitorii de acolo, "trei sud munteni??", a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea.
"Contează foarte mult ca o regiune să aibă nume propriu, aşa cum are şi un oraş, aşa cum are şi un judeţ, pentru că astfel se întăreşte foarte mult sentimentul de apartenenţă la comunitate. În ceea ce priveşte reşedinţa viitoarei regiuni, Iaşiul nu poate fi exclus ca variantă pentru că are argumente foarte, foarte serioase. În ceea ce priveşte susţinerea pentru cel care trebuie să conducă regiunea fiecare susţine pe cine doreşte. O să vedem la final care va fi procedura prin care vor fi desemnaţi cei care conduc regiunea, dacă vor fi numiţi preşedinţi regionali sau guvernatori, dacă vor fi aleşi în mod indirect eventual de către consilierii locali sau dacă se va face o conducere prin rotaţie în cei 2-3 ani de tranziţie, până când tot cadrul instituţional şi toate instituţiile regionale vor fi întărite şi făcute funcţionale şi până la alegerile la termen pentru alegerile locale din 2016. Ceea ce este bine, e ca cea mai mare parte a spectrului politic doreşte să se înfiinţeze regiuni", a mai spus în conferinţa de presă vicepremierul Liviu Dragnea.
El a subliniat că în cazul în care nu se începe regionalizarea până la sfârşitul anului, România riscă să piardă una dintre cele mai mari şanse de dezvoltare serioasă.
Secretarul general al PSD a subliniat totodată că este important ca în acest an să fie înfiinţate structurile administrative, întreg procesul de regionalizare urmând a fi finalizat în anul 2015 sau 2016.
În aceeaşi conferinţă de presă, Liviu Dragnea a mai spus că în ceea ce priveşte configurarea viitoarelor regiuni, marţi va fi organizată o dezbatere amplă la sediul Academiei Române. În cadrul întâlnirii va fi prezentat un pachet de criterii care stă la baza configuraţiei viitoarelor regiuni administrative, urmând ca după aceea să fie făcute propuneri concrete de desemnare a structurilor administrative.