Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu, sărbătorit la Ateneul Român în prezenţa a peste 100 de persoane dar fără presă

Ion Iliescu, sărbătorit la Ateneul Român în prezenţa a peste 100 de persoane dar fără presă

Ion Iliescu, sărbătorit la Ateneul Român în prezenţa a peste 100 de persoane dar fără presă
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Mar 2013   •   20:16

Fostul şef al statului Ion Iliescu este sărbătorit duminică seară, la Ateneul Român, în prezenţa a peste o sută de persoane atât din lumea politică, dar şi din cea culturală şi sportivă, jurnaliştilor fiindu-le însă interzis accesul.
   
Ion Iliescu a împlinit duminică vârsta de 83 de ani.

Fostul preşedinte este sărbătorit la Ateneul Român prin lansarea unei cărţi dedicate lui şi printr-un concert.
   
La sosirea la Ateneul Român, Ion Iliescu a declarat că a stat acasă duminică şi nu a făcut nimic special. El a spus că a primit multe flori de la prieteni, de la cunoscuţi, dar şi de la preşedintele Băsescu.
   
Iliescu a relatat, de asemenea, că a primit foarte multe telefoane de la prieteni şi că a făcut "de serviciu la telefon tot timpul", adăugând că luni este rândul săţiei sale să răspundă la telefon. Luni este ziua de naştere a soţiei sale, Nina Iliescu.
   
Întrebat despre cadourile pe care le-a primit, Iliescu a spus că nu îl interesează substanţa acestora, ci gestul în sine.
   
El a mai spus că nu a citit, ci doar a "frunzărit" cartea dedicată lui. "E o carte cu ce spun alţii despre mine. Dacă e de bine sau de rău, o să vedeţi dumneavoastră", a adăugat Iliescu.
   
Printre cei care au venit la Ateneul Român să îl sărbătorească pe Ion Iliescu s-au aflat şi premierul Victor Ponta, soţia sa, Daciana Sârbu, şi fiica Irina.
   
Ponta a declarat că îi urează "La mulţi ani!" şi multă sănătate fostului preşedinte, apreciind că este în continuare nevoie de Ion Iliescu.
   
Victor Ponta a mai spus că, deşi nu s-a văzut în ultima vreme la televizor, el se consultă la partid cu Ion Iliescu, iar vocea acestuia este respectată şi apreciată.
   
Întrebat de i-a spus fiicei sale depre Ion Iliescu, Ponta a răspuns: "I-am spus că este un fost preşedinte al României de dinainte să se nască ea, pentru că ea s-a născut în vremea altui preşedinte".

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close