Pentru a fi adoptată, moţiunea ar fi trebuit să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor.
Premierul Ponta a declarat, după respingerea moţiunii de cenzură, că opoziţia a dovedit că nu are majoritate parlamentară şi, astfel, a fost închisă discuţia pe acest subiect. Guvernul trebuie să îşi continue activitatea, ţara având nevoie să fie guvernată, a mai spus premierul.
UPDATE - Votul pentru moţiunea de cenzură a început în plenul Parlamentului. Pentru a fi adoptată, moţiunea ar trebui să fie votată de 278 de parlamentari din totalul de 554. PNL a purtat deja negocieri înaintea votului, iar UDMR a anunţat că votează "conform conştiinţei".
Ce a declarat premierul Victor Ponta înaintea începerii votului
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Guvernul Ponta are de trecut astăzi primul test de la instalarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni. Parlamentarii votează, azi, moţiunea PNL, prin care se încearcă doborârea Cabinetului Ponta pentru că nu ar fi gestionat corect votul diasporei la alegerile prezidenţiale de anul trecut. PSD şi UNPR au anunţat că se vor abţine de la vot. Pe ultima sută de metri, liberalii poartă negocieri de la om la om în speranţa că vor convinge cât mai mulţi reprezentanţi ai puterii să voteze moţiunea. Până acum, doar deputatul Marian Avram şi-a dat demisia din PSD şi a anunţat că va vota motiunea de cenzură. Calculele nu le sunt deloc favorabile.
Reprezentanţii Puterii au anunţat că vor fi prezenţi în sala de plen în momentul votului, dar nu se vor ridica din bănci pentru a introduce bilele în urnă. Colegii de coaliţie ai lui Victor Ponta i-au dat asigurări că parlamentarii UNPR şi PLR vor fi disciplinaţi la vot şi nu vor susţine moţiunea PNL.
Liberalii încă fac calcule şi negociază de la om la om pentru a aduna voturi. Cel puţin unul au obţinut deja. Deputatul Marian Avram şi-a dat demisia din PSD şi a anunţat că va vota motiunea de cenzura. PSD a renunţat între timp la mitingul care ar fi trebuit să aibă loc atunci când se votează moţiunea de cenzură. În aceeaşi timp cu mitingul PSD ar fi trebuit să aibă loc şi un protest organizat de PNL. Liberalii au anunţat însă că renunţă la protest din motive de securitate.