Votul a fost secret, cu bile. Primul care a votat a fost parlamentarul Ionuţ Chisăliţă, aflat în scaun cu rotile. Şi-au exprimat votul peste 370 de parlamentari.
"Sunt onorat de încrederea pe care ne-aţi acordat-o. Vreau să mulţumesc şi reprezentanţilor opoziţiei. Îmi doresc să reintrăm într-o normalitate şi într-un tip de a face politică aşa cum ne dorim cu toţii", a declarat premierul Victor Ponta.
Victor Ponta, despre votul de învestitură: A arătat că în Parlamentul României se poate face politică în mod civilizat
Cabinetul propus de premierul desemnat Victor Ponta a fost prezentat în plenul Parlamentului pentru a primi votul de învestitură. Şedinţa a fost condusă de preşedintele Senatului Vasile Blaga. În sală, au fost prezenţi 247 de parlamentari. 213 au absentat.
UPDATE 18.00 - Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, este de părere, că, prin desemnarea lui Victor Ponta la şefia Guvernului, preşedintelui Traian Băsescu îi încetează, după trei ani, "mandatul de premier, exercitat când abuziv, când pe şest, când insinuant".
UPDATE 17.30 -Senatorul PDL Vasile Blaga a declarat, luni, în plen, că PDL nu va vota lista Guvernului Ponta deoarece nu are niciun motiv să susţină "această formulă guvernamentală însăilată în grabă, lipsită de viziune strategică". Blaga a menţionat că, în cazul în care Guvernul va trece, PDL va face o opoziţie fermă.
UPDATE 17.15 - Victor Ponta a anunţat, în plenul Parlamentului, că a cerut specialiştilor din Ministerul Finanţelor să propună în şedinţa de marţi a Guvernului o soluţie prin care banii acordaţi de fostul Guvern către primăriile PDL să fie recuperaţi şi folosiţi la salarii şi pensii.
UPDATE 17.00 - Premierul desemnat Victor Ponta va propune, în prima şedinţă a Guvernului, care urmează să aibă loc marţi, un act normativ pentru restituirea sumelor reţinute ilegal pensionarilor pentru CASS. Anunţul a fost făcut în plenul Parlamentului.
Guvernul Ponta cere luni după-amiază votul de încredere al Parlamentului, după ce toți miniştri nominalizaţi au fost audiaţi în comisii şi au primit aviz favorabil.
Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, astfel că, pentru aprobarea Cabinetului Ponta sunt necesare 231 de voturi "pentru".
Victor Ponta mizează pe o majoritate confortabilă, el menţionând duminică faptul că grupurile USL au 232 de parlamentari. Ponta a încheiat de asemenea protocoale cu UNPR şi grupul minorităţilor naţionale.
PDL şi UDMR au anunţat că votează împotrivă.
Aceasta este componenţa Cabinetului Victor Ponta: