Antena 3 CNN Politică Guvernul dă piept cu opoziţia. USL depune marţi prima moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ungureanu

Guvernul dă piept cu opoziţia. USL depune marţi prima moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ungureanu

1 minut de citit Publicat la 17:47 16 Apr 2012 Modificat la 17:47 16 Apr 2012
Guvernul dă piept cu opoziţia. USL depune marţi prima moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ungureanu
Foto: Agerpres
După liniştita masă de Paşti, politicienii merg direct la război! Mâine, parlamentarii Uniunii Social Liberale vor depune moţiunea de cenzură care ar putea să dea jos Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu. Acasta ar fi prima moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Cei din opoziţie sunt foarte optimişti că vor putea da jos Guvernul Ungureanu.

Preşedintele PSD Victor Ponta a tot anunţat că mâine vor depune moţiunea de cenzură împotriva înfiinţării facultăţilor în limba maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. Cel mai probabil, votul se va da de abia peste două săptămâni.

Din declaraţiile parlamentarilor USL, moţiunea a fost semnată şi de aleşi ai PDL care ar putea vota aşa încât guvernul să fie dat jos.

Deşi, teoretic opoziţia are la Senat şi la Camera Deputatilor 214 parlamentari, cei din USL susţin că mai au nevoie de doar 6 aleşi ca să facă o majoritate de 231. Adică atât cât au nevoie ca moţiunea să fie adoptată. Iar negocierile continuă.

Miercuri, cei din opoziţie vor începe războiul împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. În şedinţa de plen, parlamentarii USL vor veni cu toţii şi vor încerca să foţeze un vot pentru schimbarea din funcţie a Robertei Anastase.

Asta înseamnă că USL îşi va încheia astfel protestul parlamentar.    

La prima şedinţă de vot final, cel mai probabil pe 24 aprilie, deputaţii puterii vor decide dacă îi ridică sau nu imunitatea fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely, acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţii.

Parlamentarii mai au şi alte câteva sute de  restanţe legislative, cum ar fi ratificarea Tratatului de guvernanţă fisclă, modificarea constituţiei sau modificarea legii electorale.


×
x close