Antena 3 CNN Politică Gheorghe Falcă: ”Fiecare român o să-și reducă din consum. Mama în baie, din două, aprinde doar un singur bec”

Gheorghe Falcă: ”Fiecare român o să-și reducă din consum. Mama în baie, din două, aprinde doar un singur bec”

Fiecare român o să-și reducă din consum, costurilesunt foarte ridicate, spune la RFI eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă: ”Am fost săptămâna trecută, în weekend, la mama acasă și din cele două becuri pe care le avea în baie, doar unul era aprins, pentru că avea factura destul de mare”.

Gheorghe Falcă: ”Fiecare român o să-și reducă din consum. Mama în baie, din două, aprinde doar un singur bec”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2022   •   10:50

”Eu cred că fiecare român o să-și reducă din consum, costurile sunt foarte ridicate. Am fost săptămâna trecută, în week-end, la mama acasă și din cele două becuri pe care le avea în baie, doar unul era aprins, pentru că avea factura destul de mare.

Fiecare o să ne adaptăm la aceste reduceri, deci nu trebuie să fie ceva forțat creat de stat. Statul în schimb poate să producă reduceri în structurile administrative, în instituțiile publice, în orele pentru iluminatul public”, spune Gheorghe Falcă.

El afirmă că nu este de acord cu Rareș Bogdan, care le-a spus tinerilor liberali să nu facă un singur duș pe săptămână și să nu închidă apa de la robinet când se spală pe dinți.

”Acuma, eu cred că trebuie să facem mai multe dușuri decât unul pe săptămână. 

Rareș a spus aceste afirmații într-un context, într-o întâlnire cu tinerii liberali, încurajându-i să nu preia orice lucru care se aude, ca și radicalism, dintr-un anumit spațiu public european, dar eu am văzut apoi o intervenție nouă a lui Rareș Bogdan, care spunea că niciodată nu a fost cu gândul de a avea un mesaj antieuropean”, arată Falcă.

Gheorghe Falcă a reacționat și la declarația lui Marcel Ciolacu. Social democratul a spus: ”Eu nu pot să le cer românilor să vină să facă vreo economie, să stingem becuri”.

”Cel care se ocupă la nivel european de acest domeniu este domnul Timmermans, care este socialist. Un conflict în interiorul socialiștilor, am putea să spunem că vine o astfel de declarație.

Eu cred că noi trebuie să ne și asumăm anumite lucruri, trebuie să avem și curajul să spunem adevărul despre criză, adevărul despre război, adevărul despre prețul curentului, adevărul că trebuie să economisim, pentru că facturile crescând, costurile vieții noastre cresc.

Domnul Ciolacu trebuie să devină prim-ministru în primăvara anului 2023, acolo trebuie să-ți asumi, o să vină momente dificile, în orice guvernare sunt momente de criză, trebuie să-ți asumi poziția de a ieși în fața cetățenilor și de a spune: dragi cetățeni, acesta este drumul. Nu poți să fugi de astfel de responsabilități”, încheie eurodeputatul PNL.

×
Subiecte în articol: gheorghe falca
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close