Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Militez ca egalitatea de șanse între femei și bărbați să nu rămână doar la nivel de vorbe"

Gabriela Firea: "Militez ca egalitatea de șanse între femei și bărbați să nu rămână doar la nivel de vorbe"

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, declară că femeile trebuie să se susțină în primul rând între ele și să construiască lucruri cu ajutorul bărbaților.

Gabriela Firea: "Militez ca egalitatea de șanse între femei și bărbați să nu rămână doar la nivel de vorbe"
Sursa foto: Gabriela Firea/ Facebook
de Silvia Preda    |    08 Feb 2023   •   20:13

"Omul sfințește locul și zilnic vedem că acest vechi proverb este cât se poate de adevărat. Avem nenumărate exemple de bărbați și femei de succes în administrație, afaceri sau în politică. Însă, de multe ori domnii primesc mai multe șanse decât femeile. Ideea că femeile sunt de preferat la treburile casnice, familiale și că nu pot fi lideri este învechită. Doamnele sunt puternice și multe dintre ele excelează în domeniile în care activează.

Le-am transmis asta și colegelor mele din toată țara, la Consiliul Executiv al Organizației Femeilor Social Democrate. A fost o plăcere să le reîntâlnesc și să le mulțumesc pentru tot efortul pe care-l depun pentru a susține drepturile tuturor doamnelor din România. Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și al Partidul Social Democrat, dar și secretarul general al PSD, senatorul Paul Stănescu, ne-au garantat sprijin pentru toate proiectele. 

Citeşte şi: Gabriela Firea: "Bucureștiul rămâne capitala europeană a riscului seismic"

Pentru că femeile trebuie să se susțină în primul rând între ele și să construiască lucruri cu ajutorul bărbaților, le-am reamintit că militez ca egalitatea de șanse între femei și bărbați să nu rămână doar la nivel de vorbe. Tocmai din acest motiv am inițiat și depus la Parlament împreună cu președintele PSD Marcel Ciolacu un proiect de lege prin care asigurăm pentru femei 30% dintre locurile de pe listele de la alegerile locale. Proiectul se află în procedură de urgență la Senat. 

Am avut deja un prim succes prin introducerea cotelor de gen în consiliile de administrație ale companiilor de stat. La începutul anului, la inițiativa noastră, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care o treime din membrii consiliilor de administrație vor fi doamne. Este un pas important pentru societatea noastră, în care 6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie.

Pentru proiectele destinate copiilor, tinerilor sau familiei este nevoie de multă implicare, mult suflet și de ajutorul tuturor oamenilor politici. Am primit multe idei de la femeile social-democrate și le voi punem în practică la Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse", a scris Gabriela Firea, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea egalitate
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close