"Vineri, 28 septembrie 2012, Antonie Solomon, preşedinte UNPR Dolj, a demisionat din toate funcţiile deţinute în cadrul Uniunii Naţionale pentru Progresul României. Alături de el, din aceeaşi formaţiune politică s-au mai retras conf. univ. dr. Sebastian Răduleţu şi omul de afaceri Gheorghe Neţoiu", se arată în comunicat.
"Am decis să mă retrag din UNPR, pentru că am obţinut doar 27% la Consiliul Local şi am pierdut funcţia de primar la alegerile locale. Voi lăsa pe altcineva să obţină un scor mai bun pentru că eu nu am reuşit să scot procentul pe care l-am promis liderilor UNPR de la centru", a declarat Antonie Solomon.
Fostul edil a adăugat că nu se retrage din politică, ci analizează ofertele altor partide.
"Am primit oferte de la mai multe partide şi acum analizez. Au anunţat mai mulţi că mă susţin, dar deocamdată nu m-am hotărât în ce direcţie merg", a mai spus Solomon.
La alegerile din iunie, Antonie Solomon a candidat pentru cel de-al treilea mandat de primar din partea UNPR.
În 2004, el a fost ales primar din partea PSD, iar la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL şi a obţinut al doilea mandat.
Antonie Solomon a fost lider al filialei Craiova a PDL, funcţie pe care a pierdut-o în septembrie 2011, după ce a anunţat că va candida la primărie din partea UNPR. În luna februarie a acestui an, Antonie Solomon a fost exclus din PDL, iar la scurt timp a fost numit preşedinte interimar al UNPR Dolj.
Pe 3 martie 2010, Antonie Solomon a fost arestat pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual, fiind acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la acţionarul principal al firmei PIC din Piteşti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.
Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie 2010, prin decizia Curţii de Apel Galaţi, iar la scurt timp şi-a reluat atribuţiile de primar, care îi fuseseră suspendate.