Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: ”Președintele Senatului vrea să scoată USR-PLUS de la guvernare”

Florin Cîțu: ”Președintele Senatului vrea să scoată USR-PLUS de la guvernare”

Premierul Florin Cîțu reacționează după ce președintele Senatului, Anca Dragu, i-a solicitat să vină cu propuneri de noi miniştri şi a spus că va sesiza CCR pentru un conflict juridic, acuzandu-l că blochează Parlamentul.

Florin Cîțu: ”Președintele Senatului vrea să scoată USR-PLUS de la guvernare”
Sursa foto: Agerpres
de Adelina Miron    |    15 Sep 2021   •   15:42

Florin Cîțu spune că prin demersul ei Anca Dragu ”vrea să scoată USR-PLUS de la guvernare”:

„Cred că doamna președinte a Senatului vrea să scoată USR de la guvernare, pentru că asta cere de fapt. Constituția este foarte clară și înțeleg că doamna spune că trebuie să vin cu propuneri de noi miniștri. Dacă se schimbă configurația Guvernului nu pot să fie miniștrii de la USR-PLUS. Îmi spune să scot USR-PLUS de la guvernare. Este un demers ilar cel puțin, dar succes.”, a declarat Florin Cîțu într-o conferință de presă.

Șefa Senatului a spus că vrea ca lista cu noii miniştri să fie validată în Parlament.

„Solicit instanței să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între guvern și prim-ministru, pe de o parte, și Parlamentul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispozițiilor constituționale referitoare la obligativitatea obținerii acordului Parlamentului în cazul remanierii guvernamentale efectuate după schimbarea compoziției politice a guvernului.

Cer obligarea prim-ministrului la a formula propuneri de miniștri și a le înainta Parlamentului în vederea pronunțării asupra pronunțării noii compoziții politice a guvernului", a spus şefa Senatului, Anca Dragu.
 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu anca dragu
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close