Antena 3 CNN Politică Drumul spre alegerile anticipate. Bogdan Chirieac: "Era o cale normală ca Iohannis să-i chemii pe liderii PNL și PSD și să stabilească împreună"

Drumul spre alegerile anticipate. Bogdan Chirieac: "Era o cale normală ca Iohannis să-i chemii pe liderii PNL și PSD și să stabilească împreună"

Bogdan Chirieac a declarat că ar fi fost normal ca președintele Iohannis să-i cheme pe liderii PNL și PSD, respectiv Ludovic Orban și Marcel Ciolacu, pentru a stabili împreună dacă e cazul ca în România să fie alegeri anticipate.

Drumul spre alegerile anticipate. Bogdan Chirieac: "Era o cale normală ca Iohannis să-i chemii pe liderii PNL și PSD și să stabilească împreună"
Sursa foto: Sursă foto: Captură Antena 3
07 Feb 2020   •   20:18

"Cred că era o cale normală ca domnul preşedinte Iohannis să-i fi chemat pe domnii Ludovic Orban şi Marcel Ciolacu, ca preşedinţi ai celor două mari partide şi, împreună să stabilească dacă în România vor fi sau nu alegeri anticipate. Cele două partide ar fi avut suficiente voturi, fără alte discuţii, era o întrevedere oficială, deschisă. Alminteri ajungi la aberaţii: PSD-ul a intrat în istorie în 2017 fiindcă şi-a dat jos, prin moţiune de cenzură, propriul guvern. Acum PNL-ul e pe care să facă istorie fiindcă PNL-ul nu-şi va vota propriul guvern", a declarat Bogdan Chirieac în direct la România TV.

"Din capul locului s-a plecat cu stângul. O întâlnire. Atunci nu mai era nici zona de ridicol: îl iei pe Orban de jos, îl ştergi un pic, îl pui iar pe masă, apoi iar îl dai jos, iar îl pui pe masă... Nu ştiu, domnul Orban nu are sentiment pentru chestiunea asta, dar te-ai simţi jignit într-o astfel de chestiune. Dar dacă stăteai la masă, la Palatul Cotroceni şi spuneai. 'pentru România, această zonă de instabilitate politică trebuie să înceteze. Noi suntem de la socialişti, matale sunteţi de la liberali, împreună avem 320 de voturi în Parlament, împreună stabilim, ca trei bărbaţi de stat, să facem alegeri anticipate'.

Acum iată ce avem: o chestiune de un ridicol absolut, la capătul căreia nu vor fi neapărat alegeri anticipate. L-aţi auzit pe Klaus Iohannis ieri: a făcut o jumătate de pas înapoi, a spus că dânsul crede că cea mai bună soluţie este convocarea de alegeri anticipate, dar dacă partidele nu vor fi convinse de asta, atunci dânsul vrea ca viitorul guvern să fie făcut de către şi în jurul PNL", a declarat Bogdan Chirieac. 

×
Subiecte în articol: Bogdan Chirieac Klaus Iohannis
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close