Antena 3 CNN Politică De ce pune Traian Băsescu sârmă ghimpată la Cotroceni

De ce pune Traian Băsescu sârmă ghimpată la Cotroceni

De ce pune Traian Băsescu sârmă ghimpată la Cotroceni
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Dec 2012   •   15:14

Preşedinţia cumpără sârmă ghimpată în valoare de 16.000 de lei, iar firele metalice vor fi folosite pentru a înălţa o porţiune din gardul care înconjoară Palatul Cotroceni.

Sârmă ghimpată este mai ieftină decât să înlocuieşti un gard de ciment şi este nevoie de ea, potrivit purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea, pentru că în vecinătatea Palatului Cotroceni, pe o porţiune de 126 de metri s-a construit o clădire nouă.

La momentul acela, constructorii au înălţat terenul cu maldăre de pământ cu aproape 1,70 metri, ceea ce înseamnă că din gardul Preşedinţiei, care măsoară peste 2 metri, au mai rămas vizibili cam 30 de centimetri.

Din această cauză, misiunea jandarmilor de a proteja Palatul Cotroceni ar fi fost mult mai dificilă, şi a fost nevoie să fie împrejmuită această porţiune de peste 100 de metri cu sârmă ghimpată.

Astfel, gardul s-a înălţat, iar această porţiune nu este vizibilă din stradă, pentru că întreg perimetrul Palatului Cotroceni are un gard de 1,7 km, iar acei 120 sunt pe nişte străzi laterale, nu pe arterele principale.





×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni constructie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close