Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, că o eventuală cooptare a UDMR la guvernare ar stârni reacţii nefavorabile din partea electoratului, iar la nivelul conducerii partidului nu s-a luat în calcul varianta unei guvernări comune cu formaţiunea maghiară.
"În discuţia BP nu s-a luat în calcul intrarea UDMR la Guvernare (...). A face parte din Guvern, asta e dincolo de o decizie politică a USL, este o decizie care aparţine şi prim-ministrului desemnat. În momentul de faţă va primi probabil propuneri de la toate partidele, dar decizia îi va aparţine", a spus Daniel Constantin, citat de Mediafax.
Liderul PC a mai susţinut că o cooptare a UDMR la guvernare "în momentul de faţă ar stârni (...) o reacţie nefavorabilă din partea electoratului şi trebuie să ţinem cont de această realitate".
Conducerea PNL a decis că nu doreşte ca UDMR să participe la guvernare, a anunţat, luni, vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu, care a spus că hotărârea a fost luată în urmă cu două zile. "E o poziţie a PNL că nu dorim ca UDMR să facă parte. (...) Din punct de vedere al PNL, s-a luat o decizie în BPC încă de acum două zile că nu dorim ca UDMR să participe la guvernare", a declarat Daniel Chiţoiu.
Şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că subiectul intrării UDMR la guvernare este unul "foarte fierbinte", el arătând că joi şi vineri au fost primite la sediul PSD zeci de telefoane de la cetăţeni de etnie maghiară care s-au pronunţat în defavoarea intrării UDMR la guvernare.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul prin care Victor Ponta este desemnat în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern.