Antena 3 CNN Politică Cum vor parlamentarii să îşi întărească IMUNITATEA. Ce se întâmplă în cazul cererii de percheziţie sau arestare

Cum vor parlamentarii să îşi întărească IMUNITATEA. Ce se întâmplă în cazul cererii de percheziţie sau arestare

O.P.
<1 minut de citit Publicat la 12:54 17 Ian 2013 Modificat la 12:54 17 Ian 2013
Cum vor parlamentarii să îşi întărească IMUNITATEA. Ce se întâmplă în cazul cererii de percheziţie sau arestare
Au muncit mult până au ajuns aici şi nu se lasă plecaţi cu una cu două. Aşa că, parlamentarii noştri se pregătesc să modifice legea în ceea ce priveşte ridicarea imunităţii.

Astfel, potrivit draftului negociat de liderii grupurilor parlamentare pentru modificarea legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, cererea de reţinere, arestare sau percheziţie a deputatului ori a senatorului trebuie "să conţină temeiul legal şi motivele concrete în cazul respectiv care justifică măsura solicitată", dar şi "probele relevante" pentru care se solicită o astfel de măsură.

Aceeaşi procedură este prevăzută şi pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale a miniştrilor-parlamentari, scrie gândul.info.

În forma actuală, legea prevede că: "cererea de reţinere, arestare sau percheziţie a deputatului ori a senatorului se adresează preşedintelui Camerei din care face parte de către ministrul justiţiei".

În forma propusă de parlamentari, procedura, prevăzută la articolul 24, se modifică astfel: "cererea ministrului justiţiei trebuie să conţină temeiul legal şi motivele concrete în cazul respectiv care justifică măsura solicitată. Cererea este însoţită de probele considerate relevante şi puse la dispoziţie de către parchet, care stau la baza motivelor invocate".




×
x close