"Preocuparea noastră a tuturor, a Guvernului în primul rând, este să convenim cât mai rapid şi cât mai clar cu Comisia Europeană pe acest subiect ce anume se doreşte, care sunt termenele şi soluţiile concrete pentru a închide MCV", a spus Crin Antonescu.
Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Senatului:
-Sunt de salutat nişte poziţii de principiu din raportul MCV: Am în vedere toate lucrurile care ţin de separaţia puterii în stat, domnia legii, independenţa puterii judiciare.
-Salut spiritul în care se recomandă discutarea, dezbaterea şi adoptarea noii Constituţii.
-CE vorbeşte cu totul exagerat şi sub influenţa partizană despre campanii de hărţuire la adresa unor judecători. Nu avem niciun element concret.
Ponta: Sunt de acord cu CE, am văzut presiuni extraordinare împotriva judecătorilor
-Este riscant pentru o ţară ca România ca într-un raport de circulaţie internaţională să se spună aşa ceva. Nici un judecător sau instanţă din România nu a fost impiedicat vreodată direct sau indirect să aplice legea.
-A recomanda, a sugera în mod vag măsuri legislative de restricţionare a activităţii jurnalistice este nu numai ineficient, dar este periculos. Trebuie să ştim ce soluţii s-ar putea propune, să ne uitam în legislaţia altor ţări.
-Au fost erori, nu chestiuni confuze, ci erori în raport. Chestiunea cu doi şi cu trei miniştri e un lucru grav. Când numeri miniştri pe care îi acuzi indirect de corupţie, e bine să numeri corect. Putem să ne închipuim că cineva ţi-a dat o cifra şi nu a numărat corect.
-Mai trebuie lămurit că nu oricine se află sub o acuzaţie de corupţie este corupt până la sentinţa unei instanţe.
-România trebuie să-şi reafirme statutul ei de partener egal în Uniunea Europeană.
Citeşte şi:
Comisia Europeană: România îndeplineşte condiţiile pentru intrarea în Schengen
Concluziile raportului CE: "S-au făcut unele progrese în România"