Antena 3 CNN Politică Florin Cîţu: Voi face lista Guvernului și programul de guvernare. Sper că PSD nu va mai tergiversa calendarul

Florin Cîţu: Voi face lista Guvernului și programul de guvernare. Sper că PSD nu va mai tergiversa calendarul

Premierul desemnat Florin Cîţu spune că va încerca constituirea unui majorități parlamentare împreună cu Ludovic Orban şi va prezenta curând lista Guvernului și a programului de guvernare

Florin Cîţu: Voi face lista Guvernului și programul de guvernare. Sper că PSD nu va mai tergiversa calendarul
de M.Z.    |    27 Feb 2020   •   08:49

"Sper că PSD nu va mai tergiversa calendarul", a continuat Cîţu, joi, într-o postare pe Facebook.

"Este propunerea care mă onorează și care mă încarcă de responsabilitate. În baza acestei desemnări, voi avea discuții cu partenerii parlamentari pentru constituirea unui majorități. Împreună cu Ludovic Orban voi agrea un calendar al negocierilor.

După cum știți foarte bine, fac parte din echipa guvernamentală condusă de Ludovic Orban și din echipa Partidului Național Liberal.

Desemnarea mea este o garanție a continuității în guvernarea Partidului Național Liberal, dar și a orientării strategice a partidului pentru depesedizarea României.

În cel mai scurt timp, voi înainta Parlamentului lista Guvernului și a programului de guvernare și sper că PSD nu va mai tergiversa calendarul.

Ludovic Orban: ”Este o decizie extrem de importantă, care are ca obiectiv deblocarea situației care este creată în mod artificial de PSD și de prelungirile sale instituționale.

Decizia președintelui este conformă cu voința Partidului Național Liberal. Atât eu, ca președinte al Partidului Național Liberal, cât și colegii mei din Biroul Politic și colegii mei de partid, vom susține această propunere.

O să fiu alături de premierul desemnat, Florin Cîțu, în toți pașii următori pe care îi vom derula: stabilirea listei membrilor Guvernului, finalizarea programului de guvernare.

Florin Cîțu este vicepreședinte economic al Partidului Național Liberal, este un liberal autentic, este ministrul finanțelor, practic, mâna dreaptă în Guvernul pe care l-am condus.

Performanțele domnului Cîțu, în scurta perioadă de exercitare a mandatului de ministru al finanțelor, sunt clare și limpezi. Într-un timp record a avut capacitatea de a realiza o rectificare bugetară și, de asemenea, a reușit elaborarea bugetului pe anul 2020, la începutul anului, așa cum este normal în orice țară democratică.”
 

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close