Coaliţia de guvernământ se reuneşte în sedinţă pentru a discuta noua componenţă a Guvernului. Până sâmbătă seară, liderii PSD-UNPR-PC şi cei ai partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu trebuie să decidă numele noilor miniştri şi persoanele care vor deţine şi funcţia de vicepremier.
Cea mai mare necunoscută vizează portofoliile pe care Partidul Liberal Reformator le va primi în Guvernul Ponta 4. Oamenii lui Tariceanu vizează Finanţele, Economia, Educaţia, Cultura şi Transporturile. Printre numele vehiculate ca posibili miniştri sunt Nicu Marcu, Graţiela Gavrilescu, Radu Boroianu, Radu Stroe, Andrei Gerea şi Daniel Barbu.
O altă temă importantă se referă la funcţiile de vicepremieri. La bursa zvonurilor apar trei scenarii. Unul presupune să rămână 4 vicepremieri, iar PLR să primească funcţia eliberată de UDMR. Al doilea scenariu - Gabriel Oprea să râmână singurul vicepremier, iar al treilea presupune să existe două funcţii de vicepremier, unul de la UNPR şi unul de la PSD.
În ceea ce priveşte funcţiile de miniştri, se vehiculează că UNPR ar fi cerut Ministerul Agriculturii, dar Victor Ponta nu ar fi fost de acord. În aceste condiţii, surse din coaliţie spun că partidul lui Gabriel Oprea ar putea pretinde ministerul Mediului, deţinut acum de UDMR, pentru Valeriu Steriu. Sunt însă şanse mari ca şi UNPR să-şi păstreze portofoliile. Internele pentru Gabriel Oprea şi Relaţia cu Parlamentul pentru Eugen Nicolicea.
De asemenea, Partidul Conservator ar urma să păstreze actualele ministere - Agricultura şi Societatea Informaţională.
Nu în ultimul rând se vorbeşte despre desfiinţarea mai multor posturi de ministru delegat. Cel pentru Buget ar urma să fie comasat cu Ministerul de Finanţe, iar portofoliul de ministru delegat pentru IMM-uri să fie comasat cu Ministerul Economiei. În plus, Apele ar putea ajunge la Mediu, Învăţămantul Superior la Educaţie, iar Dialogul Social la Muncă.
În aceste condiţii, la Bursa Zvonurilor se vehiculează că în viitorul Guvern nu se vor mai regăsi Constantin Niţă de la Economie, Mircea Duşa de la Apărare, Ioana Petrescu - la Finanţe, Remus Pricopie - la Educaţie, Răzvan Nicolescu - la Energie şi Bogdan Stanoevici.