Procurorii spun însă că a fost însă implicat în mai multe afaceri necurate. DNA cercetează o parte dintre ele, iar ANAF s-a constituit parte civilă pentru evaziune fiscală.
În dosarul afacerii licenţelor radio, experţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză preşedintele Consiliului Judeţean Braşov este acuzat că a omis plata către stat a 6 milioane de lei. Postul de radio la care Căncescu era unic asociat a cumpărat, în ianuarie 2007, 24 de licenţe audiovizuale, cu numai 100 euro/licenţă.
După două luni, Aristotel a vândut firma, cu tot cu licenţe, pentru 5,9 milioane de euro. El a plătit astfel doar impozit pe venit, de 950 mii euro, iar restul de 5 milioane i-au intrat în buzunar.
DNA îl cercetează pentru că ar fi mascat vânzarea licenţelor pentru a nu plăti impozitele datorate statului. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală l-a dat deja în judecată şi a cerut banii în instanţă.
O altă afacere în care Aristotel Căncescu este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu şi delapidare este cea a Bazei Olimpia. Între 2005 şi 2010, Căncescu a investit în complexul sportiv aproape 5 milioane de euro din banii Consiliului Judeţean Braşov.
Afacerile dubioase ale lui Căncescu nu se opresc aici. Baronul local a dat şi 1,5 milioane de lei, tot din banii Consiliului Judeţean Braşov, pentru refacera a 80 de metri de drum.
Şi declaraţiile de avere ale lui Căncescu au nereguli. Cea din 2007 consemnează un depozit bancar de 4 milioane de euro. În aprilie 2008, el menţionează acelaşi depozit, dar a uitat să treacă şi dobânda.
Abia în 2009, Căncescu "creşte" depozitul la 4,3 milioane de euro, sumă care rămâne neschimbată în 2010 şi 2011. La o dobândă medie de 4%, Căncescu ar fi trebuit să primească aproape 700.000 de euro.