Antena 3 CNN Politică Ce spune şeful PDL, Vasile Blaga, despre o posibilă debarcare din partid

Ce spune şeful PDL, Vasile Blaga, despre o posibilă debarcare din partid

Ce spune şeful PDL, Vasile Blaga, despre o posibilă debarcare din partid
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Mar 2013   •   23:54

Actualul lider al Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a declarat vineri, la Alba Iulia, unde şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la conducerea PDL-ului, că va rămâne în partid atâta timp cât va rămâne în politică şi că în niciun caz nu va trăda partidul, potrivit Agerpres.

"Rămânem împreună atâta timp cât rămânem în politică. Când ne-am săturat de politică, acasă. (...). Dar nici într-un caz nu voi trăda acest partid şi nu voi pune sub semnul întrebării rămânerea mea sau nu în el, dacă mă alegeţi sau nu", a afirmat Vasile Blaga, care a amintit că a fost de trei ori ministru de interne în numele acestui partid şi chiar vicepremier.

Blaga a subliniat că nu este posibil să-i treacă prin cap să părăsească PDL-ul.

Preşedintele democrat-liberal a menţionat că nu l-a bucurat plecarea lui Mihai Stănişoară din partid, despre care a spus însă că a fost consilier prezidenţial, ministrul apărării şi că "ce comisie şi-a dorit, aia a avut".

Liderul democrat-liberal consideră că opoziţia este bună, deoarece "curăţă partidele" şi întăreşte caracterele.

Trecerea din 6 martie a lui Mihai Stănişoară de la PDL la PNL, cu aproape două săptămâni înaintea Congresului în care democrat-liberalii îşi aleg conducerea, este, cu siguranţă, o lovitură grea pentru PDL. Mihai Stănişoară era unul dintre cei patru prim-vicepreşedinţi ai partidului din Modrogan, şi nu doar atât. Apropiat al lui Vasile Blaga şi al lui Traian Băsescu, Mihai Stănişoară făcea parte din aşa-numita gardă veche din PDL, având în ultimii 12 ani funcţii de conducere în PDL şi controlând filiala Mehedinţi a partidului, aceasta fiind una dintre puţinele organizaţii care a obţinut rezultate bune la ultimele alegeri locale, respectiv: 36 de primării, printre care şi primăria Drobeta-Turnu Severin, şi majoritatea în Consiliile locale din Drobeta şi Baia de Aramă. De ieri este membru PNL şi, cel mai probabil, va primi şi o funcţie de vicepreşedinte.

Foştii colegi din PDL au pus plecarea lui Stănişoară pe seama prieteniei cu Sorin Frunzăverde, cel care, anul trecut, pe 27 martie, a fost primul mare transfer reuşit de Crin Antonescu. A fost mişcarea care a dat lovitura de graţie guvernului Ungureanu care, într-o lună, a şi picat prin trecerea moţiunii de cenzură. Sorin Frunzăverde era tot prim-vicepreşedinte la momentul plecării din PDL şi acum este vicepreşedinte în PNL. Sorin Frunzăverde a venit după el cu toţi primarii pe care îi avea în Caraş Severin dar şi cu mai mulţi parlamentari.

Un alt transfer spectaculos, cel puţin din punct de vedere mediatic, a fost cel al fostei senatoare PDL Sorina Plăcintă. După momente pline de dramatism în ziua în care se vota moţiunea de cenzură, când Sorina Plăcintă a plâns în văzul tuturor pe umărul Elenei Udrea, apoi a anunţat că votează împotriva cabinetului Ungureanu, dar n-a mai ajuns la vot pentru că Radu F. Alexandru ar fi închis-o în biroul Ralucăi Turcan. Până la urmă, Sorina Plăcintă tot a plecat din PDL, anunţându-şi trecerea la grupul PNL în plenul Senatului pe 13 iunie 2012.






×
Subiecte în articol: vasile blaga
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close