"Rămânem împreună atâta timp cât rămânem în politică. Când ne-am săturat de politică, acasă. (...). Dar nici într-un caz nu voi trăda acest partid şi nu voi pune sub semnul întrebării rămânerea mea sau nu în el, dacă mă alegeţi sau nu", a afirmat Vasile Blaga, care a amintit că a fost de trei ori ministru de interne în numele acestui partid şi chiar vicepremier.
Blaga a subliniat că nu este posibil să-i treacă prin cap să părăsească PDL-ul.
Preşedintele democrat-liberal a menţionat că nu l-a bucurat plecarea lui Mihai Stănişoară din partid, despre care a spus însă că a fost consilier prezidenţial, ministrul apărării şi că "ce comisie şi-a dorit, aia a avut".
Liderul democrat-liberal consideră că opoziţia este bună, deoarece "curăţă partidele" şi întăreşte caracterele.
Trecerea din 6 martie a lui Mihai Stănişoară de la PDL la PNL, cu aproape două săptămâni înaintea Congresului în care democrat-liberalii îşi aleg conducerea, este, cu siguranţă, o lovitură grea pentru PDL. Mihai Stănişoară era unul dintre cei patru prim-vicepreşedinţi ai partidului din Modrogan, şi nu doar atât. Apropiat al lui Vasile Blaga şi al lui Traian Băsescu, Mihai Stănişoară făcea parte din aşa-numita gardă veche din PDL, având în ultimii 12 ani funcţii de conducere în PDL şi controlând filiala Mehedinţi a partidului, aceasta fiind una dintre puţinele organizaţii care a obţinut rezultate bune la ultimele alegeri locale, respectiv: 36 de primării, printre care şi primăria Drobeta-Turnu Severin, şi majoritatea în Consiliile locale din Drobeta şi Baia de Aramă. De ieri este membru PNL şi, cel mai probabil, va primi şi o funcţie de vicepreşedinte.
Foştii colegi din PDL au pus plecarea lui Stănişoară pe seama prieteniei cu Sorin Frunzăverde, cel care, anul trecut, pe 27 martie, a fost primul mare transfer reuşit de Crin Antonescu. A fost mişcarea care a dat lovitura de graţie guvernului Ungureanu care, într-o lună, a şi picat prin trecerea moţiunii de cenzură. Sorin Frunzăverde era tot prim-vicepreşedinte la momentul plecării din PDL şi acum este vicepreşedinte în PNL. Sorin Frunzăverde a venit după el cu toţi primarii pe care îi avea în Caraş Severin dar şi cu mai mulţi parlamentari.
Un alt transfer spectaculos, cel puţin din punct de vedere mediatic, a fost cel al fostei senatoare PDL Sorina Plăcintă. După momente pline de dramatism în ziua în care se vota moţiunea de cenzură, când Sorina Plăcintă a plâns în văzul tuturor pe umărul Elenei Udrea, apoi a anunţat că votează împotriva cabinetului Ungureanu, dar n-a mai ajuns la vot pentru că Radu F. Alexandru ar fi închis-o în biroul Ralucăi Turcan. Până la urmă, Sorina Plăcintă tot a plecat din PDL, anunţându-şi trecerea la grupul PNL în plenul Senatului pe 13 iunie 2012.