Curtea Constituţională a amânat, joi, până în 12 septembrie, o decizie privind referednumul de demitere a lui Traian Băsescu, urmând să verifice listele electorale, au declarat surse politice.
Curtea Constituţională a decis că amână orice verdict până pe data de 12 septembrie, timp în care Crin Antonescu rămâne preşedinte interimar, iar Birourile Electorale Judeţene trebuie să verifice listele celor cu drept de vot.
Ion Predescu, judecător al Curţii Constituţionale, a declarat că ar trebui să se verifice realitatea cetăţenilor cu drept de vot la data de 29 iunie.
La ieşirea din Curtea Constituţională, doamna Aspazia Cojocaru a spus că trebuie să se adune toate datele de la autorităţile competente. "După mine, referendumul trebuia anulat, pentru că s-a bazat pe date false". Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a declarat că acesta este un test pe care Administraţiile locale îl dau în acest timp, iar activitatea principală este tot a lor. Acesta crede că desfăşurarea referendumului şi toate activităţile adiţionale s-au desfăşirat corect şi este foarte mulţumit de prestaţia tuturor organizatorilor. "Eu cred că au contat documentele care s-au depus în urma solicitării de documente suplimentare. A contat foarte mult presiunea pe care mass-media a pus-o pentru identificarea numărului exact al persoanelor cu dpret de vot", a adăugat Daniel Constantin.
Curtea Constituţională a reluat, joi dimineaţă, şedinţa pe tema rezultatului referendumului de demitere a preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, amânată miercuri seară după ce a solicitat informaţii MAI şi INS.
Oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor declarau, miercuri seară, că instituţiei i-au fost solicitate de către Curtea Constituţională, precizări privind numărul de persoane aflate pe listele electorale în 29 iulie şi că a fost deja comunicat că acesta este de 18.292.514.
În 24 iulie, ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a anunţat că numărul total al cetăţenilor cu drept de vot este de 18.292.514.