Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu, despre noile restricții impuse de Guvern: "Ăsta e planul? Să distrugă micul producător român?"

Călin Popescu Tăriceanu, despre noile restricții impuse de Guvern: "Ăsta e planul? Să distrugă micul producător român?"

După anunțarea noilor măsuri de restricție anti-COVID anunțate de Guvern, Călin Popescu Tăriceanu a acuzat vineri Premierul si Președintele că sabotează afacerile, micii producători și închid tot mai puțin secțiile de votare pentru alegerile parlamentare: "Pe scurt, închid cam tot ce mișcă, mai puțin secțiile de votare".

Călin Popescu Tăriceanu, despre noile restricții impuse de Guvern: "Ăsta e planul? Să distrugă micul producător român?"
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    06 Noi 2020   •   15:00

Călin Popescu Tăriceanu a postat vineri un mesaj dur pe pagina sa de socializare, întrebându-se care este logica noilor restricții adoptate de Guvern, considerându-le "frecție la un picior de lemn": Interzicerea petrecerilor? Care petreceri? De la Palatul Victoria?

"Pe scurt, închid cam tot ce mișcă, mai puțin secțiile de votare!", a scris acesta.

"Exceptând măsura cu obligativitatea măștii, toate celelalte măsuri anunțate cu voce gâtuită de Iohannis fără prompter sunt frecție la un picior de lemn! Interzicerea petrecerilor? Care petreceri? De la Palatul Victoria?

Interzicerea circulației pe timp de noapte? Ăștia cred că suntem un popor de zombie? Au impresia că de abia așteptăm noaptea ca să ne repezim pe străzi?"

Tăriceanu: Vor să mai pună pe butuci niște afaceri? Vor să mai trimită niște oameni în șomaj?

Acesta acuză Guvernul Orban că sabotează micul producător român, prin închiderea piețelor dar și prin măsura limitarii orarului de funcționare al magazinelor pâna la ora 21:00

"Care este logica închiderii magazinelor mai devreme? Vor să ne înghesuim cu toții într-un interval de timp? Vor să mai pună pe butuci niște afaceri? Vor să mai trimită niște oameni în șomaj?

Care este logica închiderii piețelor? Li se pare că micii producători români o duc prea bine sau vor să ne ducă pe toți spre supermarketurile din țările din care Orban tocmai s-a întors? Ăsta e planul? Să distrugă micul producător român?

Nici o măsură din cele pe care le anunță nu are sens atâta timp cât ele nu sunt dublate de un program extins de testare. Chiar și închiderea școlilor poate fi evitată printr-un triaj zilnic al copiilor și o testare săptămânală pentru profesori și bilunară pentru elevi! 
Ce neșansă avem ca în momente de criză să fim conduși de niște propagandiști fricoși care nu văd în fața ochilor decât voturi! În 2009 i-am avut pe Băsescu și Boc! Azi ne-am pricopsit cu Iohannis și Orban!" a mai scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

 

Nu știu dacă ați văzut aseară declarația de la Palatul Victoria a dlui Iohannis. Lipsit de prompterul uriaș de la...

Posted by Calin Popescu Tariceanu on Friday, 6 November 2020

 

Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, noile restricții impuse pe teritoriul României pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus.

"Ne aflăm într-o situație dificilă și este nevoie de implicare noastră a tuturor. Deznodământul va depinde de fiecare dintre noi, și la nivel instituțional și la nivel individual. Fiecare dintre noi poate să ajute și să fie parte din acest efort major ca să limităm impactul virusului care cauzează boala COVID-19.

Au fost adoptate un proiect și o hotărâre care vor intra în vigoare începând cu ziua de luni. Și efectul lor va avea o durată de implementare de 30 de zile. La finalul celor 30 de zile urmează să se facă o nouă evaluare." a spus acesta.

Printre noile măsuri anunțate se numără și obligativitatea purtării măștii în spațiile închise și deschise din toată țară, indiferent de numărul de cazuri, închiderea tuturor școlilor din România și reintroducerea cursurilor online pentru toti elevii, dar și limitarea circulației pe timp de noapte. 

"Trebuia să implementăm aceste măsuri ca să nu ajungem într-o situație în care ar fi fost prea târziu. Nu ascultați știrile care poate vor spune că aceste lucruri nu sunt ok și că nu trebuie să purtăm mască. Nu plecați urechile la campaniile acestea. E foarte important să verificați de unde luați informația", a declarat Raed Arafat.

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close