Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că el şi liderul PSD Victor Ponta nu sunt în situaţia de a-şi da ultimatumuri, iar "ceea ce avea PNL de hotărât şi de spus a făcut-o astăzi".
Totodată, copreşedintele USL a adăugat că el a făcut tot ce a putut pentru limitarea atacurilor în USL.
"Înainte de toate îi spun (preşedintelui PSD, Victor Ponta - n.r.) că fac toate eforturile pentru a nu citi o notă ultimativă într-o asemenea declaraţie, pentru că nu suntem în situaţia în care să ne dăm ultimatumuri unul altuia. În al doilea rând, îi spun că ceea ce avea PNL de hotărât şi de spus a făcut-o astăzi. Am luat decizia de a atrage foarte serios atenţia tuturor colegilor noştri asupra prevederilor unui articol din actul constitutiv al USL. Am discutat şi despre afirmaţiile colegului Sorin Roşca Stănescu. Demersul său parlamentar, din punctul nostru de vedere, nu foate fi în niciun fel incriminat", a declarat Crin Antonescu, la Digi 24, potrivit
Mediafax.
Liderul social-democraţilor a spus că aşteaptă în continuare, până luni, când va fi şedinţa USL, să existe o delimitare clară.
"Eu aştept în continuare până luni, când avem USL, să existe o delimitare clară nu aşa 'să nu mai faci', păi nu i-am mai spus o dată dlui Roşca Stănescu să nu mai facă, ce suntem la şcoală? Altfel, îmi pare rău, dar nu cred că putem să găsim o soluţie pozitivă", a precizat Ponta.
Cei doi copreşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, s-au întâlnit miercuri seară şi au avut o discuţie în care, susţin surse politice, premierul i-ar fi cerut partenerului său excluderea din PNL a senatorului Sorin Roşca Stănescu, în urma scandalului iscat de comisia Bârsan.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că nici nu vrea să audă de această variantă.Totodată, şeful liberalilor a declarat joi că membrii PNL dezavuează unele aprecieri făcute de senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD, atenţionând că cei care vor mai încălca protocolul USL vor trebui să se despartă de partidul din care fac parte.Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan afirmă că prin acest gest protestează faţă deîncercarea majorităţii PSD din Comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.
Comisia de anchetă în cazul interceptării judecătorului CEDO Corneliu Bârsan a fost înfiinţată la începutul lunii aprilie 2013.