Antena 3 CNN Meteo Ploi de Paşte în jumătate de ţară, cald în cealaltă jumătate. Elena Mateescu, directorul ANM: "Apoi, vreme mai caldă decât în mod obișnuit"

Ploi de Paşte în jumătate de ţară, cald în cealaltă jumătate. Elena Mateescu, directorul ANM: "Apoi, vreme mai caldă decât în mod obișnuit"

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătate de ţară, în timp ce în rest prognoza arată o vreme frumoasă, potrivit celor mai recente informaţii de la ANM.

de Milena Niță    |    03 Mai 2024   •   12:35

Prognoza meteo actualizată arată că de săptămâna viitoare vremea se mai încălzeşte, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, vineri, la Antena 3 CNN.

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nivel local să consemnăm și averse pe parcursul după-amiezii și al serii de duminică spre luni. 

Temperaturile la scara întregii țări în ziua de duminică la nivelul maximelor vor fi de 15-25 de grade, mai ales în vest şi sud-est, şi cu 22 de grade în Capitală, 15-18 grade pe litoral și o vreme frumoasă.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, minime cuprinse între 4 până la 13-14 grade în vestul țării, 10 grade în Capitală.

Vineri, o vreme mai caldă, chiar 27 de grade ne așteptăm în partea de est a țării. Deja la ora 11:00 consemnam 24 de grade, cel mai ca la Tecuci, cu 20-21 de grade în jumătate estică a Moldovei, valorile cele mai mari, 15-16 grade în Capitală, 16 grade pe litoral și 13-15 grade pe Valea Prahovei.

Însă vineri și sâmbătă, posibil mai ales în Oltenia și în Crișana, dar și în Muntenia, să consemnăm averse locale cu 15-20 de litri în partea de sud-est a țării. 

Pe litoral, o vreme normală din punct de vedere termic, 19-20 de grade și temperatura apei mării de 14-15 grade.

În debutul săptămânii viitoare, luni și marți ne așteptăm să consemnăm 26-27 de grade Celsius în regiunile extracarpatice, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit", a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, vineri, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu paste vremea de paste ploi
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close