Antena 3 CNN Meteo Vremea a făcut prăpăd în mai multe zone din ţară | AMM, noi avertizări meteo pentru România

Vremea a făcut prăpăd în mai multe zone din ţară | AMM, noi avertizări meteo pentru România

Furtuna a făcut prăpăd astăzi în mai multe zone din ţară, iar alertele de vreme rea continuă. Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM a anunţat prognoza meteo actualizată.

de Claudia Popovici    |    20 Mai 2023   •   18:40

O furtună de câteva minute a făcut prăpăd în Râmnicu Vâlcea, Cluj şi Vaslui. Ploaia torențială a fost însoțită de grindină. Apa s-a adunat pe străzile orașului, iar localnicii au filmat și distribuit imaginile pe Facebook. Vijeliile au doborât mai mulți copaci și au blocat traficul sau au avariat mașini.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani a intervenit pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe aleea de acces a Stadionului "Milcovul" Focșani, ca urmare a intensificării vântului, rezultat al fenomenelor meteorologice avertizate cu Cod Galben.

ANM, prognoza meteo actualizată: Cum va fi vremea în România

"În această după-amiază am avut fenomene specifice instabilității atmosferice ce au determinat averse și cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat chiar căderi de grindină.

Astfel de fenomene au fost avertizate prin mesaje de alertă nowcasting pentru că sunt fenomene ce se desfășoară pe intervale scurte de timp, deci cantitățile căzute au fost în intervale de o jumătate de oră, cel mult o oră.

În următoarele zile vom avea în continuare fenomene specifice instabilității atmosferice ce se vor manifesta în mod deosebit după-amiaza și seara, la fel mai multe în zonele montane, în partea de sud, de centru a teritoriului, pe arii mai restrânse, în rest vor mai determina cantități de apă mai importante căzute, în mod deosebit în intervale scurte de timp, intensificări de scurtă durată ale vântului și chiar căderi de grindină, în condițiile în care vorbim de o masă de aer cald, cu temperaturi maxime ce au atins valori de 27-28 grade în multe zone din partea de sud și de vest a teritoriului.

ANM, prognoza meteo: Vremea în Bucureşti

Tablou meteorologic se va menține și în următoarele zile, astfel încât vom mai înregistra astfel de valori la amiază 27- 28 grade și în zona Capitalei vorbim de vreme caldă mai caldă decât în mod normal pentru această dată, în mare parte din interval, maxime de 27-28 grade, dar și cu potențial de instabilitate atmosferică de după-amiază, acest l lucru însemnând că este foarte probabil ca orele prânzului să se întrunească condițiile pentru noi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului", a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close