Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Nu toată lumea ar trebui să consume șorici de porc. Uite care sunt riscurile

Nu toată lumea ar trebui să consume șorici de porc. Uite care sunt riscurile

<1 minut de citit Publicat la 11:56 19 Dec 2017 Modificat la 11:56 19 Dec 2017
o_1c1n371oc16fj1trd108hog113b18.png
foto: captura video A1

Şoriciul nu este mult diferit de pielea de pui. Fiind perioada în care se taie porci, nutriţioniştii recomandă cumpătare în consumul şoricilor.

Şoriciul este bogat în calorii, are conţinut mare de grăsimi şi proteine. Marea parte a proteinelor sunt de calitate inferioară, precum colagenul. Ca urmarea a dificultăţilor organismului de a digera această proteină, nu este indicat consumul mare de şorici, scrie informatia-zilei.ro.

Recomandarea merită să fie luată în seamă mai ales de persoanele care suferă de afecţiuni precum: cele hepatice, biliarea şi/sau pancreatice.

Nu sunt interdicţii din partea nutriţioniştilor în cazul consumului de muşchi de porc, asta după ce este înlăturat şoriciul şi stratul de grăsime. Această carne pe lângă cantitatea mare de proteine mai conţine şi vitamine din grupul B, alături de mult fier.

×
x close