Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Adevărul despre salamul de Sibiu. Cum se justifică diferența mare de preț în cazul unui produs îndrăgit de români

Adevărul despre salamul de Sibiu. Cum se justifică diferența mare de preț în cazul unui produs îndrăgit de români

1 minut de citit Publicat la 19:48 12 Mai 2017 Modificat la 19:48 12 Mai 2017
o_1bfuovjgb1o5j5b9v006m37q78.jpg
Foto: pixabay.com

O sută de grame Salam de Sibiu feliat și ambalat în vid, poate fi cumpărat cu un preț ce variază de la 4,15 lei la 8,05 lei! Cum se justifică diferența mare de preț? Putem vorbi în acest caz de un raport calitate preț?

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România) membră a Organizației Europene a Consumatorilor, a analizat prețul la 12 mărci de salam de Sibiu și își propune să-i învețe pe consumatori să înțeleagă eticheta produselor astfel încât aceștia să facă achiziții în cunoștință de cauză, scrie apc-romania.ro.

Comercializarea aceluiași sortiment de Salam de Sibiu care aparțin aceluiași producător, sub două mărci, având aceeași compoziție, aceeași declarație nutrițională, dar preț diferit, fără a se oferi vreo justificare în acest sens, este de natură a induce consumatorii în eroare, aceștia crezând că au de a face cu două produse diferite calitativ, susțin experții.

„Din păcate, tot mai mulți consumatori folosesc prețul ca unic criteriu de alegere a produselor alimentare, fără a-și pune întrebări legate de structura costurilor care au dus la formarea acelui preț. În România, calitatea produselor alimentare este stabilită de către marile rețele comerciale, nicidecum de consumatori, așa cum ar fi firesc într-o economie de piață", a spus conf. univ. dr. Costel Stanciu – președinte APC.

Citește continuarea pe apc-romania.ro.

×
x close