Antena 3 CNN Life Uită de miel. Motivele pentru care ar trebui să alegi carnea de ied

Uită de miel. Motivele pentru care ar trebui să alegi carnea de ied

<1 minut de citit Publicat la 12:29 10 Apr 2017 Modificat la 12:29 10 Apr 2017
o_1bdbj3347b111tbc4bt1mg310md8.jpg

Dacă nu vă place gustul mielului, medicii propun ca alternativă carnea de ied. E mai săracă în calorii decât puiul şi e excelentă dacă aveţi probleme cu colesterolul, scrie doctorulzilei.ro.

De Paşte, mielul este nelipsit de pe masa românilor, însă are o carne grea, care nu îl face o opţiune prea sănătoasă.

O alternativă lăudată de medici este carnea de ied, care este bogată în proteine şi minerale şi este mai slabă.

Mai mult, specialiştii spun că iedul ar fi mai sărac în colesterol şi decât puiul, fie el şi fără piele. Asta pentru că iedul nu asimilează grăsimea în muşchi, aşa cum se întâmplă în cazul vitei şi porcului, ci în exterior, ceea ce face ca acele părţi să fie uşor eliminate la tăiare.

×
Etichete: carne de miel
x close