Antena 3 CNN Life Topuri Top 10 cele mai curate aeroporturi din lume. Doar unul se află în Europa

Top 10 cele mai curate aeroporturi din lume. Doar unul se află în Europa

A fost anunțat topul celor mai curate 10 aeroporturi din lume. Clasamentul este alcătuit aproape exclusiv din aeroporturi din Asia.

Top 10 cele mai curate aeroporturi din lume. Doar unul se află în Europa
Sursa foto: Getty Images I Virojt Changyencham
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mai 2024   •   12:23

Aeroportul Haneda din Tokyo, Japonia, ocupă pe primul loc pe lista celor mai curate aeroporturi din lume.

Skytrax a lăudat curățenia pardoselii, a scaunelor, a zonelor publice și a toaletelor.

Într-o lume post-COVID, acest lucru este extrem de important, spune organizația, notează Yahoo News.

"În urma pandemiei COVID-19, standardele de curățenie din aeroporturi au devenit mult mai importante pentru clienți", spune Skytrax: "Aeroporturile care mențin aceste standarde înalte sunt bine evidențiate în cele mai bune rezultate privind curățenia aeroportuară".

Aeroportul Haneda este în mare măsură lider, nu doar la nivel mondial, ci și în Japonia.

Națiunea asiatică se mândrește cu 4 locuri fruntașe pe listă, cu Centrair Nagoya pe locul 5, Tokyo Narita pe 6 și Kansai pe 7.

În afara Japoniei, dar tot în Asia, Seoul Incheon din Coreea de Sud a ocupat locul al doilea, iar Singapore Changi s-a clasat pe locul al treilea.

Aeroportul Hamad din Doha a obținut locul 4, în timp ce Hong Kong și Taiwan Taoyuan au ocupat locurile 8 și, respectiv, 9.

Singurul aeroport din afara Asiei, Zurich, din Elveția, a încheiat lista.

Premiile Skytrax au desemnat, de asemenea, cel mai curat aeroport din fiecare regiune, Zurich fiind pe primul loc în întreaga Europă. Tokyo Haneda a câștigat pentru Asia, iar Doha Hamad a luat premiul pentru Orientul Mijlociu.

În America, cel mai curat terminal din America de Nord a fost Vancouver din Canada, cel din America de Sud a fost Quito din Ecuador, iar cel mai curat aeroport din America Centrală și Caraibe a fost acordat aeroportului Juan Santamaría din Costa Rica.

În Africa, Cape Town a ocupat primul loc, Brisbane a câștigat pentru regiunea Australia/Pacific, iar Shanghai Hongqiao a câștigat pentru China.

Baku din Azerbaidjan a câștigat în Asia Centrală, iar Bangalore a fost ales de Skytrax pentru India și Asia de Sud.

Anul 2024 marchează cea de-a 25-a aniversare a premiilor emblematice, care se bazează pe sondaje de satisfacție a clienților pentru peste 570 de aeroporturi din întreaga lume.

În ciuda unui nou impuls pentru călătorii durabile, zborul cu avionul este în continuare enorm de popular, cu peste 8,5 miliarde de pasageri care zboară anual.

×
Subiecte în articol: aeroport Europa
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close