Antena 3 CNN Life Top 3 activități pe care să nu le subestimezi primăvara aceasta

Top 3 activități pe care să nu le subestimezi primăvara aceasta

Schimbarea de sezon, cel puțin la nivel calendaristic, aduce o mulțime de avantaje pe toate planurile, chiar și dacă nu ești, de exemplu, meteosensibil.

Top 3 activități pe care să nu le subestimezi primăvara aceasta
de Georgiana Adam    |    26 Mar 2024   •   15:15

Trecerea de la iarnă la primăvară este mereu așteptată cu entuziasm. Perioadele mai lungi cu lumină, energia care vine de la natură și mobilitatea crescută a oamenilor ne face, concret, mai fericiți.

Tocmai de aceea este binevenită o activitate constantă și deschiderea către cât mai multe momente care să aducă fericire și dispoziție de invidiat. Iată câteva activități pe care să nu le subestimezi primăvara aceasta, pentru că au un efect pozitiv major.

Mișcarea eficientă

La schimbarea sezonului rece cu cel de primăvară, fără îndoială că plimbările se vor înmulți și se vor face pe distanțe mai lungi. Vei avea mai multă tragere de inimă pentru a ieși la cumpărături sau pentru a rezolva alte mici comisioane pe care le tot amâni. Ce trebuie să știi este că, în această perioadă, cheia succesului este combinația dintre deplasările cu mașina și cele la pas. Chiar dacă mișcarea în aer liber trebuie să facă parte din rutina ta zilnică, nu ezita să te bucuri de beneficiile mașinii.

Mai ales dacă ai o mașină fiabilă și care stă bine la capitolul consum, cum este Seat Leon, nu ai motive de îngrijorare. În plus, îi poți lua pe cei mici la o scurtă plimbare sau puteți vizita grădina zoologică, parcul de distracții sau unele atracții culturale, situate la o distanță de altfel greu de parcurs pe jos. Utilul și plăcutul fac echipă foarte bună aici, mai ales că nu se știe niciodată când apare o ploaie de primăvară și ai nevoie de un loc sigur să te adăpostești și care mai dispune și de funcții de încălzire.

Băile de soare

Deloc întâmplătoare este sincronizarea stării noastre de bine cu prezența constantă a soarelui. Zilele senine, cu puține precipitații, cu adieri care nu deranjează și un cadru general care te îmbie la mișcare în aer liber sunt perfecte pentru a-ți reface stocurile de vitamina D. S-a demonstrat că fixarea vitaminei D în corp se face cu ajutorul luminii naturale a soarelui. Tocmai de aceea, încearcă să profiți, alături de cei apropiați, de cât mai multe momente în aer liber, la soare, cu protecția solară adecvată și cu dispoziția necesară unei plimbări cât mai lungi.

Dincolo de beneficiile la nivel fizic ale acestor clipe în care practic îți pui bateriile la încărcat, se remarcă din primele momente și impactul asupra stării psihice. Când te simți puțin sub linia de plutire sau gândurile se cam amestecă și te suprasolicită, alege să ieși la soare și încearcă să pui totul în ordine. Vei observa că reușita va fi rapidă.

Replanificarea

Ne-am obișnuit cu planurile pe termen mediu și lung, cu prioritizarea anumitor cheltuieli, dar și activități, astfel că, dacă lucrurile nu ies mereu așa cum ne dorim, avem tendința de a lua totul foarte în serios. Evident că este bine să analizăm realist contextul și să tragem concluziile potrivite referitoare la ce nu s-a putut realiza. Acest lucru este valabil atât pe plan profesional, cât și în direcția personală.

Cel mai productiv mod de a regândi o strategie este de a înțelege și mai apoi de a elimina frica de replanificare. Dimpotrivă, adaptarea la schimbări neprevăzute a planurilor inițiale este cea mai bună modalitate pentru a crește din toate perspectivele. Regândește strategia și nu uita că există un motiv pentru care ai pus pe listă un lucru. Replanificarea nu înseamnă să renunți, ci să găsești metode mai bune de a ajunge unde îți dorești.

Gradul de fericire pe care îl simțim odată cu venirea sezonului de primăvară este ridicat, pentru că normalitatea înseamnă acțiune, activități în natură, socializare și echilibru, iar iarna avem tendința mai mult de a sta într-un culcuș cald decât de a ne depăși unele limite. Profită de zilele frumoase, alege să te echilibrezi din toate punctele de vedere și vei observa o îmbunătățire generală a fiecărei zile. Admiră răsăritul, respiră aer curat și nu uita că primăvara este și despre noi începuturi pe care poate le-ai ținut la distanță prea mult timp.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close